Газпром публикува част от кореспонденцията със Siemens и документи за

...
Газпром публикува част от кореспонденцията със Siemens и документи за
Коментари Харесай

Газпром публикува част от кореспонденцията със Siemens относно ремонта на газовите турбини

" Газпром " разгласява част от кореспонденцията със Siemens и документи за турбините за газопровода " Северен поток " на компресорна станция /КС/ " Портовая ". Документът е оповестен в Telegram канала на компанията.

По-специално, той включва два протокола, заповед, резолюция и предизвестие от Ростехнадзор, както и тъжби до основния началник на плана за компресорна станция Портовая Артем Степанов и генералния шеф на Siemens Energetika LLC Олег Титов.

Съгласно получените данни, по време на инспекциите на газотурбинни мотори през последните два месеца специалистите са разкрили щета на съпротивителните температурни преобразуватели и температурните датчици на лагерите, приключване на масло от мотора, както и щета на няколко лопатки на компресора и други неизправности.

В резултат на това на 13 юни Ростехнадзор разгласява протокол за краткотрайна възбрана за потребление на газовия компресорен елемент. Още на идващия ден Газпром разгласи, че единствено три от тях могат да бъдат пуснати на Конституционен съд Портовая. Тогава съветският експортьор разгласи прекъсването на втория мотор на Siemens. Месец по-късно, на 25 юли, сдружението спря работа на различен блок заради нуждата от изпращането му за ремонт.

В кореспонденцията " Газпром " изиска от Siemens да уточни вероятните аргументи за неизправностите и да опише по какъв начин ще ги в профил.

По-рано в петък Виталий Маркелов, заместник-председател на борда на съветския газов тръст, сподели, че Siemens е коригирал не повече от четири открити дефекта. В същото време Газпром изпрати 10 писма до представителството на компанията, само че не получи градивни оферти за възобновяване на сигурността и надеждността на моторите.

„ Северен поток “, главният маршрут за доставка на синьо гориво за Европа, възобнови работа на 21 юли след десетдневен планов ремонт. Изпомпването продължи на равнище 40 % от съвсем 170 милиона кубически метра потенциал дневно.

Газпром изясни това със закъснение на работата на Сименс, която заради антируските наказания, наложени от Отава, не можа да върне от ремонт турбината за Конституционен съд Портовая. В началото на юли казусът беше решен: Канада се съгласи да изпрати блока в Германия за по-нататъшното му превозване до Русия.

Миналата седмица немският министър на стопанската система Роберт Хабек удостовери доставката на газотурбинния мотор и означи, че ще осведомят съветския газов тръст за прехвърлянето му постфактум. В същото време Берлин " от съображения за сигурност " не посочи къде се намира блокът сега.

Както означи Владимир Путин, Газпром извършва и възнамерява да извърши всички отговорности и е подготвен да изпомпва толкоз газ, колкото е належащо.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР