Газпром“ преустанови доставките на природен газ за Италия, тъй като

...
Газпром“ преустанови доставките на природен газ за Италия, тъй като
Коментари Харесай

Газпром спря доставките на газ за Италия

„ Газпром “ прекрати доставките на природен газ за Италия, защото се стигна до регулаторен спор в Австрия. Прекъсването на доставките наподобява е ориентирано единствено към Италия, която получава доставки от " Газпром " от водопровод, преминаващ през Австрия. На основаната във Виена „ OMV “ бяха разпределени по-големи количества съветски газ, съобщи Андреас Ринофнер, представител на „ OMV “, която внася съветски газ в Австрия.

Въпреки че Италия стартира да се откъсва от съветския газ, преустановяването на доставките акцентира енергийната уязвимостта на европейските страни към Русия.

„ Газпром “ разгласява изказване, в което се споделя, че е спрял доставките за Италия, защото австрийският оператор е отказал да удостовери транспортните номинации след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември.

Преди Италия разчиташе на Русия за към 40% от вноса на газ, само че след нашествието през февруари нападателно понижи тази взаимозависимост. Италия към този момент е набавила задоволително различни доставки на газ от Северна Африка, с цел да компенсира възможен дефицит тази зима, оповестиха осведомени лица на „ Bloomberg “. По думите им предстоящите доставки от Алжир и Египет ще могат да покрият останалите доставки, които Италия към момента получава от Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР