Газпром“ преустанови доставките на природен газ за Италия, тъй като ...

Газпром“ преустанови доставките на природен газ за Италия, тъй като

“Газпром” спря газа за Италия

„ Газпром “ прекрати доставките на естествен газ за Италия, така като се стигна до регулаторен спор в Австрия.

Прекъсването на доставките наподобява е ориентирано единствено към Италия, която получава доставки от “Газпром ” от водопровод, преминаващ през Австрия. На основаната във Виена „ OMV “ бяха разпределени по-големи количества съветски газ, съобщи Андреас Ринофнер, представител на „ OMV “, която внася съветски газ в Австрия.

Въпреки че Италия стартира да се откъсва от съветския газ, преустановяването на доставките акцентира енергийната уязвимостта на европейските страни към Русия, съобщи „ Bloomberg ”.

„ Газпром “ разгласява изказване, в което се споделя, че е спрял доставките за Италия, така като австрийският оператор е отказал да удостовери
“транспортните номинации ” след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември.
Австрийското министерство на енергетиката съобщи, че „ Газпром “ не е подписал договорните промени, които отразяват техническите корекции на разпоредбите. Те нормално се вършат първоначално на всяка година. „ Газпром е знаел за измененията от месеци, съобщи австрийският регулатор „ E-Control “ в „ Twitter “.

Споровете по отношение на договорните клаузи и регулациите съпътстват срутва на икономическите връзки сред Русия и страните от Европа.

„ Газпром “ съобщи, че работи по разрешаването на въпроса с италианските купувачи. Австрийското държавно управление също съобщи, че работи по въпроса на техническо равнище.
Преди Италия разчиташе на Русия за към 40% от вноса на газ, само че след нашествието през февруари нападателно понижи тази взаимозависимост.
Италия към този момент е набавила задоволително различни доставки на газ от Северна Африка, с цел да компенсира възможен дефицит тази зима, оповестиха осведомени лица на „ Bloomberg “.

По думите им предстоящите доставки от Алжир и Египет ще могат да покрият останалите количества, които Италия към момента получава от Русия.

към този момент има единствено един огромен газопровод, по който естественият газ се доставя непосредствено в Европа. И този маршрут, който минава през Украйна, наподобява все по-уязвим. Част от доставките по този газопровод към този момент бяха прекъснати от войната и той може да се окаже идващият, който ще бъде затворен.

“Газпром ” също по този начин понижи дневните количества естествен газ към Молдова през Украйна и упрекна Украйна за това понижение.

Източник: bg-voice.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg