Газпром“ предупреди, че цените на синьото гориво вероятно ще се

...
Газпром“ предупреди, че цените на синьото гориво вероятно ще се
Коментари Харесай

„Газпром“: Цената на природния газ в Европа ще се повиши 


„ Газпром “ предизвести, че цените на синьото гориво евентуално ще се повишат над рекордните 4000 $ за 1000 кубически метра още преди началото на отоплителния сезон.

Изявлението е реалност, откакто по-рано през днешния ден цената на газа на европейските пазари надвишиха границата от 2,5 хиляди $ за първи път от март насам.

„ Бихме желали да отбележим, че на спот тържищата в Европа цените на газа надвишиха границата от 2500 $. Според консервативни оценки, в случай че наклонността се резервира, цените ще надвишават 4000 $ за 1000 кубически метра през зимата “, предвидиха от „ Газпром “, оповестява ТАСС.

Експертте на газовата компания напомнят, че предходната седмица фючърсите на газ са се търгували покрай Щатски долар 2100 за 1000 куб. м. и последователно са нараствали, като при започване на тази внезапно са скочили до 2450. В същото време, съгласно Асоциацията на операторите на газови инфраструктури на Европа, към 14 август запасите в европейските подземни складове са попълнени с 48,6 милиарда кубически метра, а като цяло европейските мощности са запълнени на 74,73 %.

„ За да доближат равнището на запълненост на хранилищата от началото на сезона на евакуиране 2019/2020 година, фирмите ще би трябвало да получат още 23,8 милиарда кубически метра “, разясняват от „ Газпром “.

Европейският пазар беше изправен пред газов колапс предходната година. Експертите отдават това на лимитираното предложение от главните снабдители, ниските равнища на претовареност на подземните складове и огромното търсене на полутечен природен газ в Азия.

Сега Европа продължава да е под напън заради продължаващото напрежение с съветския експорт. А през последните дни обстановката е повлияна от горещото време, което се откри в района, заради което производството на електрическа енергия от различни източници понижава.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР