„Газпром“ планира да увеличи дела си на световния пазар на

...
„Газпром“ планира да увеличи дела си на световния пазар на
Коментари Харесай

„Газпром“ има намерение да увеличи дела си на световния пазар, съчетавайки доставки на LNG и тръбопроводен газ


„ Газпром “ възнамерява да усили каузи си на международния пазар на газ посредством оптимално съчетаване на доставките на полутечен природен газ (LNG) и тръбопроводен газ, се споделя в известие на компанията.

С цел усилване на позициите на пазара на полутечен природен газ се работи по плана за строителството на завода „ Белгийски СПГ “ и разширение на мощностите на завода „ Сахалин-2 “, осъществя се план за строителството на комплекс за произвеждане, предпазване и експедиране на природен газ в региона на компресорна станция „ Портовая “, се споделя в известието.

От съветския газов тръст акцентират преимуществото на съветските газови доставки, като означават, че те превъзхождат тези на американския газ 100 пъти, само че обръщат внимание, че на практика това се дължи и на положителната обстановка на азиатския пазар. „ През 2018 година в изискванията на удобната ценова обстановка на азиатския пазар, американски полутечен природен газ на практика не се доставя за страните от Европа, губейки конкуренцията от тръбопроводния газ на „ Газпром “. „ Перспективите за износ на LNG от Съединени американски щати в забележителна степен ще зависят от вероятностите за рандеман на шистов газ “, означават от съветската компания. В хода на разискването на трендовете в региона на втечнения природен газ се отбелязва, че географията на страните консуматори на LNG ще се разшири главно заради появяването на нови вносители от Азиатско-Тихоокеанския район. Лидерските позиции във връзка с вноса на LNG ще преминат от групата на обичайните вносители като Япония, Южна Корея и Тайван към група, включваща Китай и страните от Южна и Югоизточна Азия.

От компанията означават, че потреблението на природен газ в света ще продължи да пораства. През 2016-2017 години то те е увеличавало с над 3 %, а през 2018 година нарастването може да е още по-голямо.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР