Газпром отново не резервира капацитета на полския участък от газопровода

...
Газпром отново не резервира капацитета на полския участък от газопровода
Коментари Харесай

Газпром взриви цената: Близо $2200 за синьото гориво на Стария континент

" Газпром " още веднъж не резервира потенциала на полския сектор от газопровода Ямал-Европа за сряда по време на постоянна сесия, оповестиха профилираните енергийни уеб сайтове.

Това става за втори ден подред. Във вторник газопроводът " Ямал-Европа " спря и мина в реверсен режим - в този момент изпомпва газ през него от Германия за Полша.

Спирането на газопровода и упованията за по-тежки студове в Европа докара, че спот цената за Стария континент скочи до нечуваните до момента равнища - 187,47 евро за MWh или 2189 $ за хиляда кубически метра .

Газопроводът " Ямал-Европа " с дължина 2 хиляди километра може да транспортира до 33 милиарда кубически метра. метра газ годишно.
 Германия разгласи внезапен спад на доставките на газ през газопровода
Германия разгласи внезапен спад на доставките на газ през газопровода " Ямал - Европа "

Ямал - Европа " минава през територията на Русия, Беларус, Полша и Германия

Полският 683-километров сектор е благосъстоятелност на взаимното дружество EuroPol Gaz и се ръководи от националния газопреносен оператор Gaz-System.

Договор на " Газпром " за пренос през Полша завърши преди година. Оттогава мощностите на сегмента се разпределят на търгове.

За газовата година от октомври 2020 година до септември 2021 година " Газпром " резервира потенциал на годишен търг, след което направи две месечни резервации за октомври и ноември 2021 година, изкупувайки 35% от потенциала на този водопровод .
 Газпром утвърди проект за европейско предпазване на газ
Газпром утвърди проект за европейско предпазване на газ

Изпомпване на газ в 5 европейски подземни складове

Либерализацията на европейския газов пазар докара до отменяне на дълготрайни директни съглашения. Те бяха сменени с транспарантно запазване на търг, с цел да се отстранен непотребните разноски за резервация от цената на газа. В резултат на това изпращачите са свободни да резервират единствено количеството потенциал, от което се нуждаят, и за времето, когато ще е належащо.

В същото време " Газпром " се пробва да получи позволение за " Северен поток-2 " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР