“Газпром“ и англо-холандската компания Royal Dutch Shell работят по подготовката

...
“Газпром“ и англо-холандската компания Royal Dutch Shell работят по подготовката
Коментари Харесай

„Газпром“ и Shell готвят pre-FEED по проекта „Балтийски LNG”


“Газпром “ и англо-холандската компания Royal Dutch Shell работят по подготовката за pre-FEED на плана за строителство на цех за полутечен природен газ (ВПГ или LNG) “Балтийски LNG”, заяви заместник-председателя на съветския газов холдинг Александър Медведев.

„ Заедно с Shell, “Газпром “ работи по подготовката на pre-FEED по плана „ Балтийски LNG” с мощ 10 млн. тона, като срокът за въвеждане в употреба е 2022 – 2023 години “, сподели Медведев по време на конференцията „ Сахалин – петрол и газ “, оповестява Прайм.

Двете компании подписаха през август контракт за осъществяване на технико-икономическо изследване за „ Балтийски LNG”. В рамките на изследването ще бъде осъществена оценка и избор на главните механически решения за „ Балтийски LNG”. Предвижда се също по този начин и разработка на концептуален проект график за реализация на плана.

Преди това „ Газпром “ и Shell подписаха контракт, определящ главните условия на съглашението за взаимното дружество по плана „ Балтийски LNG”, като те касаят и проектирането, привличането на финансиране, строителството и употребата на завода. Подписано бе също по този начин и рамково съглашение за взаимни технико-икономически изследвания.

През юни 2016 година „ Газпром “ и Shell подписаха меморандум за взаимно съгласие по този план, който планува създаване на цех за LNG с мощ от 10 млн.тона годишно в комерсиалното пристанище Уст-Луга (областта на Санкт Петербург) в Балтийско море.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР