Газпром е започнал да демонтира и замразява стотици километри от

...
Газпром е започнал да демонтира и замразява стотици километри от
Коментари Харесай

"Газпром" се отказва засега от "Турски поток" като износител на газ за Европа

Газпром " е почнал да демонтира и замразява стотици километри от тръбопровода, подвеждащ газ по съветска територия към морския сектор на плана " Турски поток ". Това значи, че в компанията са изгубили вяра в обозримо бъдеще да трансфорат газопровода в огромен експорт за Европа, разяснява изданието Finanz.ru.

Новината популяризира организация " Интерфакс ", съгласно която поради съкращаването на първичните проекти за потенциал на " Турски поток " от 63 на 15.75 милиарда куб. м годишно са се оказали ненужни 506 км тръби. Те са част от Южния газов кулоар, който бе планиран за " Южен поток ".

Но в този момент стартира демонтирането или консервирането на няколко сектора, защото след пренасочването им за обслужване на " Турски поток " вместо първичните 4 тръби с Анкара бе контрактувана една тръба и втора под изискване, че Европейски Съюз даде цялостни гаранции, че желае да получава гориво по нея, ще построи насрещна инфраструктура и ще ѝ даде статут на специфичен план за съюза.

Промяната визира тръби, положени по маршрута Починки-Анака в Ростовска, Волгоградска и саратовска области, както и в Краснодарския край, както и разпродажба на измервателна станция " Моршанская ".

Замразява се строителството на поредицата компресорни станции Русская, Казачия и Кореновская " до вземането на решение за реализация на тези обекти ", се споделя в цитираните документи на " Газпром ". Те са станали известни, с помощта на това, че компанията е оповестила обществено събиране на предложения за създаване на документи за ликвидирането и консервирането на изброените обекти.

Фактът, че има незавършено строителство в този регион за съвсем 46 милиарда рубли бе обявено от " Газпром " в доклада за 2016 година

Полагането на подводни тръби през Черно море продължава за две трасета, само че турската страна не е дала разрешение втората да има и сухоземна част, откакто излезе на брега. В Москва се усилва чувството, че е все по-вероятно " Газпром " да се окаже с план за милиарди долари, който още веднъж доставя единствено за потребностите на Турция, а втората тръба води наникъде, разяснява анализаторът от " Фич " Дмитрий Маринченко.

Той изброява още, че без турско позволение не може да се сглоби съответният маршрут, още не е ясно кой ще е притежател и оператор и ще пренедтира ли Анкара да получава директни такси и в какъв размер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР