Газпром би искал да си върне ремонтираната турбина за Северен

...
Газпром би искал да си върне ремонтираната турбина за Северен
Коментари Харесай

Газпром иска юридически гаранции, че турбината не попада под санкции

" Газпром " би желал да си върне ремонтираната турбина за " Северен поток 1 ", само че за него е значимо да види юридическо удостоверение, че тя не попада под наказания . В този случай устните уверения от Европейския съюз не са задоволителни, сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

, че доставката на турбината за " Северен поток 1 " сега е невъзможна заради глобите на Канада, Европейски Съюз, Англия, както и нарушаване на договорните отговорности от страна на Siemens. Говорителят на Кремъл беше запитан дали това значи, че компанията отхвърля да одобри турбината, или продължава да чака нужните условия.

" Не, " Газпром " доста би желал да получи тази турбина. Но не " Газпром " е налагал наказания ", сподели Песков в отговор. " В този случай е значимо " Газпром " да получи юридически документи, че тази турбина не попада под наказания. Само думите в този случай са безусловно незадоволителни ", акцентира той.

Прессекретарят на президента на Руската федерация обърна внимание на обстоятелството, че Европейски Съюз " може да каже едно нещо, само че съществува и Англия ". " И сервизната поддръжка на тези турбини се прави непрекъснато от английското дъщерно сдружение на " Сименс " според английското законодателство, под английска пълномощия . Следователно, несъмнено, в този случай, на фона на глобите, които са наложени против " Газпром " и против нашата страна " Газпром " просто би трябвало да застрахова себе си, своята благосъстоятелност. И тази турбина е благосъстоятелност на " Газпром " ", сподели Песков.

От 27 юли " Северен поток ", по който се доставя газ от Русия за Европа, се заради прекъсването на две газови турбини. Една от тях - създадена в Канада от Siemens Energy, бе изпратена за ремонт в Монреал. Заради глобите на Отава против Москва производителят в началото, само че след многочислени претенции от Федерална Република Германия.

На 25 юли " Газпром " разгласи насилственото прекъсване на различен газотурбинен мотор в компресорната станция " Портовая " заради " нужда от планов ремонт ". Така в работно положение остава единствено една турбина.
 Путин предизвестява Европейски Съюз, че доставките на газ може да продължат да понижават
Путин предизвестява Европейски Съюз, че доставките на газ може да продължат да понижават

Това ще стане поради иден ремонт на друга турбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР