Газовата връзка между Гърция и България, ще започне работа през

...
Газовата връзка между Гърция и България, ще започне работа през
Коментари Харесай

Газовата връзка между България и Гърция ще заработи от септември-октомври

Газовата връзка сред Гърция и България, ще стартира работа през септември-октомври тази година. Това сподели при визитата си на мястото на строителството Теодора Георгиева, изпълнителен шеф на взаимното сдружение ICGB, в което с равни дялове взе участие българската страна през Българския енергиен холдинг (БЕХ) и гръцко-италиански акционер.

Към края на месец юни планът е приключен на 98%. Линейната част е изпълнена напълно, всички тръби са заварени, положени, зарити и хидротествани. Успешното привършване на хидравличните тествания подсигурява, че оборудването дава отговор на всички стандарти за сектора и е качествено построено, уточни Теодора Георгиева, представена от Българска телеграфна агенция.

Продължават довършителни действия по създаване на наземните уреди - двете газоизмервателни станции при град Стара Загора и град Комотини. Станцията на българска територия е приключена на 100% и е с изпълнени пневматични проби. Вече е запълнена станцията и газопроводът с газ в посока Стара Загора - Комотини, след което ще бъдат осъществени функционалните проби на измервателните линии, изясни Теодора Георгиева. По думите й, това ще бъде най-високотехнологичният газопровод в границите на страната, защото интерконекторът ще се ръководи напълно автоматизирано.

Проектният потенциал на българо-гръцкия газов интерконектор е 3 милиарда куб. метра природен газ годишно.

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и Регулаторният орган за сила на Гърция (RAE) одобриха Окончателно взаимно Решение за узаконяване на ICGB като самостоятелен метафоричен оператор на преносна система за природен газ - междусистемна газова връзка Гърция - България (IGB) оповестиха от КЕВР.
 Ще потече ли скоро газ по интерконектора с Гърция?
Ще потече ли скоро газ по интерконектора с Гърция?

Българо-гръцката връзка от Комотини до Стара Загора е приключена на 91%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР