Газохранилището в Чирен е пълно около 35 процента. Това каза

...
Газохранилището в Чирен е пълно около 35 процента. Това каза
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката в оставка: Газохранилището в Чирен е запълнено 35%

Газохранилището в Чирен е цялостно към 35 %. Това сподели енергийният министър в оставка Александър Николов и добави, че се работи за обезпечаването на всички нужни количества природен газ:

" Отделно, дано да не се не помни, че в последна сметка българската страна разполага с деен контракт с " Газпром Експорт " и връзката дотолкоз, доколкото обгръща естествени правни и търговски връзки, не е серпантина. Как се чака да бъдат запълнени хранилищата в цяла Европа, освен в България, в случай, че главен снабдител не е ясно по какъв начин ще реагира ".

Александър Николов уточни още, че се водят диалози и за спомагателни количества азерски газ над тези, които са посочени в контракта и към този момент се доставят в страната ни в цялостен размер:

" За спомагателни количества са водят договаряния, само че би трябвало да се прави разлика сред 25-годишен контракт и търговски договаряния, които включват доставка в този момент, незабавно на пазарна цена ".

Александър Николов трябваше да бъде изслушан в парламентарната Енергийна комисия, само че тя не организира съвещание поради липса на кворум.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР