Газираната вода обикновено е по-здравословен аналог на останалите газирани напитки.

...
Газираната вода обикновено е по-здравословен аналог на останалите газирани напитки.
Коментари Харесай

Лекар разкри истината за газираната вода

Газираната вода нормално е по-здравословен аналог на останалите газирани питиета. Това важи в случаите, когато тя не съдържа калории, захар или изкуствени добавки.

Но потребно ли е да се употребява тази напитка.
Полезна или нездравословна е газираната вода?
Газираната вода утолява жаждата и поддържа тялото хидратирано. Освен това може да усъвършенства храносмилането.

„ Въглеродният диоксид в газираната вода подтиква производството на стомашна киселина, което може да форсира храносмилането. Тази напитка се отличава с някои дефекти, които би трябвало да имате поради. При някои хора газираната вода може да аргументи отичане на корема или киселини. Следователно хората със стомашни проблеми като рефлукс, би трябвало да заобикалят пиенето на газирани питиета или да ги коснумират единствено в умерени количества “, споделя съветският доктор Татяна Захарова.

Ефекти от газираната вода върху здравето
1. Хидратация - газираната вода може да бъде добра опция на сладките питиета, когато става въпрос за поддържане на тялото ви хидратирано. Тя не съдържа калории или захар и може да утоли жаждата ви.

2. Подобрено храносмилане - въглеродният диоксид в газираната вода може да подтиква производството на стомашна киселина и по този метод да подкрепи храносмилането.

Въпреки това, някои хора може да са чувствителни към газираната вода и след нейната консумация да изпитат неприятно оригване или отичане на корема. Обърнете внимание по какъв начин тялото ви реагира на водата и дали тя въздейства позитивно или негативно на храносмилането ви
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР