Газа Сити/Тел Авив. 13-етажен жилищен блок в Ивицата Газа се

...
Газа Сити/Тел Авив. 13-етажен жилищен блок в Ивицата Газа се
Коментари Харесай

Reuters: 13-етажен блок се е срутил в град Газа Сити след израелски въздушен удар, „Хамас“ атакува Тел Авив

Газа Сити/Тел Авив. 13-етажен жилищен блок в Ивицата Газа се срути във вторник вечерта, откакто беше изумен при израелски въздушен удар. В постройката се е помещавал офис, употребен от политическото управление на „ Хамас “, предава Reuters

Малко след нападението " Хамас ” и групировката " Ислямски джихад " обявиха, че ще отговорят с изстрелване на ракети по Тел Авив.

В интернационално приетата столица на еврейската страна бе оповестена паника и са чути детонации, а телевизия Channel 12 съобщи, че е имало директен ракетен удар върху постройка в предградието Холон.

Израел спря всички полети от летището " Бен Гурион " в Тел Авив.

" Сега изпълняваме обещанието си ", се споделя в изказване на въоръженото крило на „ Хамас. „ Бригадите„ Касам “и организират най-големия си ракетен удар против Тел Авив и предградията му със 130 ракети в отговор на ударите върху жилищни здания. “

Часове по-рано Израел изпрати 80 самолета, с цел да бомбардира Газа и разположи танкове на границата, на фона на продължаващия към този момент втори ден обстрел на израелски градове.

Според очевидци жителите на блока и хората, живеещи наоколо, са били предизвестени да изоставен региона към час преди въздушния удар. Не стана ясно дали постройката е била изцяло евакуирана или има жертви.

Най-сериозното замяна на огън от 2019г. насам сред Израел и въоръжени фракции в Газа беше провокирано от конфликти сред палестинци и израелската полиция в джамията „ Ал Акса “ в Ерусалим в понеделник.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР