Гавин Пийкок има общо 557 професионални мача в английския футбол,

...
Гавин Пийкок има общо 557 професионални мача в английския футбол,
Коментари Харесай

Еднорък боксьор няма загуба на профиринга

Гавин Пийкок има общо 557 професионални мача в британския футбол, в които е отбелязал и 108 гола. 53-годишният някогашен атакуващ халф прекара най-вече време от 18-годишната си кариера (10 сезона) в родния " Куинс Парк Рейнджърс ", за който изигра 209 мача и вкара 37 гола, само че също по този начин имаше забележителни 3-годишни интервали в " Нюкасъл " (105 мача и 35 гола) и " Челси " (103 мача и 17 гола).

Пийкок завърши своята кариера през 2002 година Известно време работи като експерт-коментатор за Би Би Си, а след Евро 2008 се реалокира със фамилията си в Канада, с цел да учи теология и три години по-късно стана духовник. Сега някогашният халф е свещеник в черква в Калгари и съавтор на книгата " Великият план ".

Семейството му е спортно. Бащата на Гавин е легенда на " Чарлтън " (впрочем през 2001 година там чартърен игра и Пийкок-младши) с над 500 мача, а братовчед на татко му бил в дублиращия отбор на " Нюкасъл ". Самият Гавин и брачната половинка му Аманда имат две деца - наследник Джейк и щерка Ава. 

27-годишният Джейк се е родил без половината дясна ръка, но това не го стопира за професионалния спорт. В момента той е играч по муай тай (тайландски бокс) и към този момент има изиграни 4 мача на профиринга - всичките извоювани.

" Баща ми и майка ми постоянно са били фантастични - споделя той. - Когато съм се родил с една ръка, това е било огромен потрес за тях. Но в никакъв случай не са ми треперили, в никакъв случай не са ми пречели да пробвам разнообразни неща. Израснах, работейки над себе си, и не срещах никакви ограничавания. Възможностите ми в тай бокса се разграничават от тези на противниците. По-често употребявам краката, с цел да се приближа и когато попадна в зоната на контакт, мога да нанеса много вреди с дясната ръка. Използвам я и за крошета, и за удари с лакът. "

Джейк ръководи личен подготвителен салон в Калгари, а на 12 февруари стана татко. И по проект даже трябваше да пропусне раждането на сина си Чарли, защото за тази дата бе плануван петият му профимач, който трябваше да бъде показан по UFC Fight Pass (разпространява се в 174 страни и има към 250 000 абонати). Само че получи контузия и въпреки всичко съумя да участва и да види по какъв начин Чарли се появява на белия свят.

Джейк има подписан контракт с промоутърската организация Lion Fight за още няколко багра, а свещеник Пийкок не скрива гордостта си от достиженията на своя наследник:

" Пъпната му шнур бе увита два пъти към врата и по-късно видях, че половината от дясната му ръка я няма. Земята стартира да пропада под нозете ми от гледката. Джейк бе първото дете в нашия жанр от 20 години и стана боксьор. Решихме в никакъв случай да не глезим децата си, тъй като животът е цялостен с неволи и премеждия, и в случай че защитавате детето си от това, те ще се разпаднат при първия отрицателен опит отвън вашата протекция - споделя някогашният футболист. - Веднъж гледах по какъв начин Джейк се бие с момче, което бе по-голямо и по-силно. Той знаеше какво може да му се случи, само че не престана да се пробва. Казах му по пътя към у дома, че този пердах ми описа повече за неговата храброст, в сравнение с всяка от предходните му победи. Вече знаех, че всичко с него ще е наред. Джейк желае да приказват за него като за добър боксьор, а не като за еднорък боксьор. Зная, че той е въодушевил доста хора, въодушеви и мен. Той не обича да придава на това огромно значение, ние всички се гордеем с него. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР