Гърция затегна режима за влизане на туристи в страната, включително

...
Гърция затегна режима за влизане на туристи в страната, включително
Коментари Харесай

Гърция затегна режима за влизане в страната на туристи

Гърция стегна режима за влизане на туристи в страната, в това число и за българските, предава Българска национална телевизия. От през вчерашния ден се вършат PCR проби за COVID-19 на всички преминаващи границата.

На граничен пункт " Кулата - Промахон " ситуацията е извънредно спокойна. Няма опашка от чакащи коли, на гръцка територия тестванията и инспекциите лишават минути. Малка е и колоната от тежкотоварни коли.

Тестовете за влизащите в Гърция бяха въведени, откакто Националната здравна организация регистрира, че 80% от нарастването на инфектираните и записаните случаи са на туристи, влезнали през граничен пункт " Кулата - Промахон ".

Вчера са проверявани паспортите, QR кодът, който би трябвало да е генериран, и са били отбивани настрана за тестване. Ако пробата се окаже позитивен, гръцките управляващи се свързват с туристите посредством подадените от тях адрес и телефон. Самите туристи вземат решение дали да останат в Гърция за карантина или да се приберат в родината си. Докога ще останат въведените ограничения  - не се знае.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР