Гърция засили мерките за сигурност в 18 града поради опасения

...
Гърция засили мерките за сигурност в 18 града поради опасения
Коментари Харесай

Строги мерки за сигурност в Атина днес

Гърция ускори ограниченията за сигурност в 18 града заради опасения от вълнения в годишнината от гибелта на 15-годишния младеж Алексис Григоропулос от полицейски патрон през 2008 година, съобщи БГНЕС. Полицията помоли водачите да заобикалят пътувания в центъра на Атина и да не паркират колите си в демонстрационните региони.
Всяка година в деня на гибелта на младежа се случват вълнения. Тази година годишнината съответства с приключването на ултиматума на управляващите към самонастанилите се в празни здания: да освободят нелегално заетите от тях здания в границите на 15 дни. В Атина и други гръцки градове десетки здания са завладяни от анархисти и мигранти. Мигрантите трансформират тези жилища в свои домове, а анархистите постоянно ги употребяват години наред като централи на техните организации.
Вчера вечерта в Атина се организира шествие на анархисти в отговор на ултиматума.
Новото държавно управление на Гърция извършва обещанието за възобновяване на реда в страната. По-специално, Наказателният кодекс беше променен, с цел да се усили отговорността за публично рискови дейности. За използването на коктейли " Молотов " в този момент наказването е до 10 години затвор. Премахнато е и правото на университетско леговище - преди този момент на полицията беше неразрешено да влизат на територията на университетите, което ги трансформира в зона на безвластие.
Анархистите приканват своите последователи да излязат на улиците в 18 града, с цел да проведат погребален марш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР