Гърция започна масово тестване на населението, за да се установят

...
Гърция започна масово тестване на населението, за да се установят
Коментари Харесай

Гърция: Ударно тестване и ваксиниране по островите

Гърция стартира всеобщо тестване на популацията, с цел да се открият действителните равнища на разпространяване на ковид. Пандемията демонстрира наклонност на лимитирано въздействие, оповестяват здравните управляващи в южната ни съседка, предава БНР.

Страната получи следващата пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От понеделник се вкарва наложително тестване на всички работещи в превоза, услугите, комерсиалната мрежа и държавните институции.

Тестването е наложително един път седмично. За учениците и учителите тестването е наложително два пъти на седмица. При позитивен резултат се работи по указания на министерството на опазването на здравето.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В Гърция имунизират първо възрастните хора, само че по гръцките о...

Прокуратурата реагира против мнения в обществените мрежи, че " тестванията били рискови за здравето ". Глобиха и родители, които не разрешават на децата си да се тестват.

Ваксинирането върви сполучливо, като ваксинираните наближават 3 млн. души, оповестяват гръцките здравни управляващи. Междувременно Гърция ще получи спомагателни 1,2 млн. дози от имунизацията на BioNTech/Pfizer. Те са част от пакета за Европейски Съюз от 50 млн. дози, който ще дойде по-рано от предстоящото.

А гръцките острови притеглят туристи с имунизиране на всички техни поданици. Ще бъдат ваксинирани хората на острови, където живеят до 10 000 души. В програмата " Остров без Covid " към този момент се включиха 62 гръцки острова, като ще се имунизират всички поданици.

Днес се чака решение на държавното управление за, измежду които е и анулация на наложителната седемдневна карантина за идващите от чужбина.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР