Гърция води преговори със страни извън Европейския съюз за туристи,

...
Гърция води преговори със страни извън Европейския съюз за туристи,
Коментари Харесай

Гърция води преговори за туристи

Гърция води договаряния със страни отвън Европейския съюз за туристи, които това лято ще показват документ за ваксиниране, без значение от типа на имунизацията, съобщи БНР. Европейски туристи ще се одобряват по общи условия, одобрени от Брюксел.

Гърция ще признава документи за имунизиране на туристи даже и с ваксини, които още не са утвърдени от Европейската организация по медикаментите. Това заяви министърът на туризма Харис Теохарис от Белград, където се срещна с представители на сръбското държавно управление. За да обезпечи гладко влизане на туристи от трети страни, Гърция се договаря за приемане на туристи от страни с висок предел на имунизиране.

Преговори се водят с Израел, Англия, Сърбия и Русия. Министерството на туризма в Атина оповестява, че първите туристически групи ще бъдат признати преди формалното начало на сезона от 14 май.

В същото време в Народното събрание влезе за гласоподаване по незабавна процедура закон с промени за облекчение на отговорности на компании и компании, потърпевши по време на пандемията. Очаква се разсрочване на отговорностите към страната до 120 вноски, както и икономическа помощ на дребните и междинни предприятия. Опозицията предизвестява за заплаха от „ цунами от безработица “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР