Гърция ще засили патрула по границата си с Турция, обяви

...
Гърция ще засили патрула по границата си с Турция, обяви
Коментари Харесай

Гърция засилва патрула по границата с Турция

Гърция ще ускори патрула по границата си с Турция, разгласи формален представител на фона на упования от възобновяване на мигрантския напън.

Допълнителни 400 служители на реда ще бъдат изпратени в североизточния граничен район на река Еврос (Марица) като " предохранителна мярка ", сподели представител на полицията пред Агенция Франс Прес.
 Гърция възобновява полетите до България от през днешния ден
Гърция възобновява полетите до България от през днешния ден

Южната ни съседка отваря въздушната си граница

През месец март имаше конфликти в граничния регион, откакто Турция разгласи, че повече няма да попречва напредването на мигранти към Европейски Съюз . Гръцката полиция за битка с безредиците беше принудена да употребява сълзотворен газ против мигрантите, които пък хвърляха камъни.

Вчера гръцкият боен министър Никос Панагиотопулос разяснява пред Skai TV, че Атина е наясно с " някои изказвания, които подсказват, че ние ще се надигнем още веднъж пред напън на границите , изключително на нашите сухоземни граници ".

Атина разгласи, че ще удължи граничната ограда, което провокира нов спор с Анкара. Турция отговори, че Гърция е трябвало да се съветва за това решение, наблягайки, че речното корито на Еврос " съществено се е трансформирало поради естествени и изкуствени аргументи " от установяването на границата през 1926 година Турското държавно управление добави, че се изисква " техническа съгласуваност " и че няма да разреши никакъв " приключен факт " на границата.

Гърция от своя страна отвърна, че не е задължена да се съветва с Турция за инфраструктурата по границата си.
 В Гърция през днешния ден честват Възкресение Христово
В Гърция през днешния ден честват Възкресение Христово

На 19 април бе неразрешено събирането в черкви и манастири
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР