Гърция ще ваксинира приоритетно жителите на около 40 малки острова

...
Гърция ще ваксинира приоритетно жителите на около 40 малки острова
Коментари Харесай

Гърция ваксинира приоритетно малките острови, за да подсигури туризма там

Гърция ще имунизира предпочитано жителите на към 40 дребни острова в Егейско и Йонийско море, с цел да бъдат те готови за летния туристически сезон. Става въпрос за острови с релативно малко непрекъснато население от 1000 души. 

Жителите на по-големите обичайни туристически дестинации - като Миконос, Санторини и Корфу ще бъдат обхванати в имунизационната акция откакто най-малките острови получат нужните ваксини.

" Ако изпратим медицински екип на остров с малко хора, има логичност да имунизираме освен възрастните и уязвимите, а всички поданици. Искаме да имунизираме хората, които работят в туристическия бранш - от чиновниците в хотелите и сервитьорите, до екскурзоводите и водачите ", споделя гръцкият министър на туризма Хари Теохарис в изявление за английския " Телеграф ".

Той прибавя, че напредъкът на акцията по островите ще зависи от броя на имунизациите, които Гърция ще получи през идващите два месеца, само че акцентира, че английските жители, които биха желали да прекарат лятната почивка в страната, могат умерено да стартират да вършат резервации.

Островите, които ще бъдат включени в програмата, са Халки край Родос, Кастелоризо близо до турското крайбрежие, Меганиси в Йонийско море, Китира край Пелопонес и други Към момента Гърция е сложила 1,06 милиона дози от имунизациите (за разлика от към 285 000 в България), което е 7% от популацията при към 4% от популацията за България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР