Гърция ще построи 140-километрова стоманена ограда по протежението на река

...
Гърция ще построи 140-километрова стоманена ограда по протежението на река
Коментари Харесай

Гърция ще строи 140 км стоманена ограда по границата с Турция

Гърция ще построи 140-километрова стоманена ограда по протежението на река Марица. Това заяви министърът за отбрана на жителите на страната Такис ​​Теодорикакос, представен от Анадолската организация.

Говорейки пред локалната телевизия Skai, той уточни, че неговото ведомство е стартирало план за създаване на ограда за попречване на прекосяването на мигранти.

През декември Гърция разгласи, че ще разположи 250 гранични служители на реда, с цел да затегне ограниченията за наблюдаване и наблюдаване в региона на Марица по границата с Турция.

Във вторник Министерството на националната защита на Турция заяви, че турски военноморски дрон е снимал гръцки сили, които нелегално връщат лодка с незаконни мигранти назад към турските териториални води.

Незаконните дейности на гръцките гранични чиновници са се случили на север от остров Лесбос в Егейско море на 30 декември, по данни на турското ведомство.

Анкара и интернационалните правозащитни групи неведнъж са упреквали противозаконната процедура на Гърция да отблъсква търсещите леговище, заявявайки, че това е в нарушаване на филантропичните полезности и интернационалното право, защото като заплашва живота на уязвими хора, в това число дами и деца.

Турция е основна директна точка за незаконни мигранти, които желаят да доближат Европа, с цел да стартират нов живот, изключително за бягащите от война и репресии в своите страни.

Тя към този момент е приела четири милиона бежанци - повече от всяка друга страна в света, и подхваща нови ограничения за сигурност по границите си, с цел да предотврати по човечен метод притока на мигранти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР