Гърция получи шест нови френски изтребителя Рафал от Франция. Сделката

...
Гърция получи шест нови френски изтребителя Рафал от Франция. Сделката
Коментари Харесай

Гърция получи изтребителите "Рафал" от Франция

Гърция получи шест нови френски изтребителя " Рафал " от Франция. Сделката се приема като усилване на отбранителните качества на Европейския съюз, както и за отбиване на турските упоритости за сондиране за петрол и газ в Средиземноморието. 

На тържествена гала в наличието на премиера Мицотакис шест бойни самолета " Рафал " се приземиха на авиобазата " Танагра ".

" Затваряме врата против всяка военна опасност ", сподели премиерът  в послание към военни състав на авиобазата. Самолетите са в подготвеност да влязат в експлоатазия неотложно. Пилотират се от гърци, приключили специализация си във Франция.

Пристигналите шест изтребители са част от доставката на общо 24 самолета от този вид, с цел да се укрепи отбранителната мощност на гръцката авиация и като цяло на силите на НАТО.

Сондажите на газ в Източното Средиземноморие са поле на борба сред Атина и Анкара. Гърция прави рационализация на военните си сили на фона на това засилено напрежение с Турция.

От опозицията направиха изказване и припомниха, че договорката за закупуването на изтребителите е утвърдена от болшинство в Народното събрание, а средствата са от налозите на гърците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР