Гърция отбелязва Успение Богородично със строги мерки срещу COVID-19. Заради

...
Гърция отбелязва Успение Богородично със строги мерки срещу COVID-19. Заради
Коментари Харесай

Край на купоните в Гърция

Гърция отбелязва Успение Богородично със строги ограничения против COVID-19. Заради растящия брой инфектирани държавното управление в Атина вкара нови ограничавания, които ще са в действие до 24 август. В по-голямата част на Гърция заведенията, кафенетата и нощните клубове ще работят с лимитирано работно време, заяви Българска национална телевизия.

Край на огромните групи в гръцките таверни. На маса към този момент могат да сядат единствено четирима, а на събирания в заведенията не могат да участват повече от девет души. Край и на дългите нощни занимания - множеството заведения за хранене и кафенета в Гърция ще затварят в среднощ и ще могат да отварят в 7 ч. сутринта.

Никос Хардаляс, зам.-министър по гражданска отбрана: Забранява се и събиране на повече от 50 души на едно място при образуване на публични събития.

С настъплението на втората вълна на COVID-19 най-критично е ситуацията в Испания. През последните 15 дни там са регистрирани над 50 000 нови случая. Повечето от инфектираните са под 35 години.

В доста региони на Европа продължава транспортният безпорядък, провокиран от решението на Лондон да вкара карантина за идващи от Франция, Нидерландия и още четири страни. Мярката влезе в действие тази заран и принуди хиляди британци да сложат завършек на ваканциите си.

В Русия, учените от изследователския институт Гамалея обраха овациите за СПУТНИК - 5 - създадената от тях ваксина против СОVID-19. Днес беше създадена първата партида от нея. От Москва обявиха, че към този момент имат поръчка от 20 страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР