Гърция остава спокойна пред лицето на опасните провокации от Турция.

...
Гърция остава спокойна пред лицето на опасните провокации от Турция.
Коментари Харесай

Гърция остава хладнокръвна пред опасните провокации на Турция

Гърция остава спокойна пред лицето на " рисковите провокации " от Турция. Това разгласи гръцкият министър председател Алексис Ципрас, представен от " Ройтерс ".

Ципрас, който се срещна в Атина с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, разяснява, че Гърция може да играе централна роля в повишението на ролята на Европейския съюз в действие за мир и сигурност. " Доказваме това, като сме решителни и спокойни в оправянето с рисковите провокации в Егейско море от страна на Турция към нашите суверенни права ", показал Ципрас.

Двете страни членки на НАТО от дълго време са в спор по въпроси, вариращи от въздушното пространство над Егейско море до правата върху потребните изкопаеми в същия район, както и етнически разделения Кипър.

Реториката сред двете страни неотдавна се изостри до прекаленост след ареста на двамата гръцки бойци от Турци и отхвърли на Гърция да съобщи осемте турски военнослужещи, които избягаха от страната след несполучливия прелом против турския президент Реджеп Тайип Ердоган през юли 2016 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР