Гърция официално представи националния си план за възстановяване на Европейския

...
Гърция официално представи националния си план за възстановяване на Европейския
Коментари Харесай

Гърция представи своя план за възстановяване, чака 60 млрд. евро от ЕС

Гърция публично показа националния си проект за възобновяване на Европейския съюз, надявайки се да даде подтик на икономическия напредък с цели седем процентни пункта през идващите шест години, написа Kathimerini.

В рамките на пакета за възобновяване от корона-кризата на стойност 750 милиарда евро, контрактуван от водачите на Европейския съюз предходната година, Атина ще получи 18,2 милиарда евро безплатни средства и 13 милиарда евро евтини заеми през идващите години, равни на към 16% от брутния й вътрешен артикул.

Освен това Атина ще получи спомагателни изгоди за частния бранш посредством даване на ликвиден капитал и заеми, което значи, че общите средства, които ще получи за вложения, ще набъбнат до близо 60 милиарда евро.

Миналия месец гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис показа нова тактика за развиването на страната от четири стълба, наречена „ Гърция 2.0 “, която би трябвало да съживи и трансформира стопанската система, която занапред излиза от сянката на десетилетие тежка финансова рецесия.

Предложени са към 170 плана, ориентирани към зелена сила, цифрови усъвършенствания, в това число усилване на високоскоростния интернет, образование и ограничения за обществено доближаване, както и някои обичайни планове в пътната и транспортната инфраструктура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР