Гърция няма право да претендира за суверенитет над островите в

...
Гърция няма право да претендира за суверенитет над островите в
Коментари Харесай

Девлет Бахчели: Гърция няма право да претендира за суверенитет над островите в югоизточното или северното Егейско море

Гърция няма право да претендира за суверенитет над островите в югоизточното или северното Егейско море, съобщи във вторник Девлет Бахчели, началник на партията на турското Националистическо придвижване и съдружен сътрудник в държавното управление, оповестява електронното издание на в..

Оспорвайки наредбите на интернационалните закони и съглашения като Договора от Лозана от 1923 година в последната си националистическа изява, Бахчели сподели, че „ претенциите на Гърция за суверенитет над Додеканезите са изцяло несправедливи и противозаконни “.

„ Всички острови в Северно Егейско море, които бяха предоставени на Гърция за потребление без бойци и оръжия, бяха цялостни с бойци и оръжия “, добави Девлет Бахчели.

„ Следователно суверенитетът на островите в Северно Егейско море принадлежи на Турция без подозрение и законно. Същият е казусът с Додеканезите “, сподели Бахекли.

„ Казвам на света, че няма да позволим правата ни да бъдат потъпкани. Ще извадим очите на всеки, който ни гледа правата ”, съобщи Девлет Бахчели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР