Гърция няма да приеме строги условия на Европейския съюз за

...
Гърция няма да приеме строги условия на Европейския съюз за
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция няма да приеме строги условия на ЕС за помощта за COVID-19

Гърция няма да одобри строги условия на Европейския съюз за потреблението на незабавната помощ за ковид, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година в изявление за днешното издание на "Файненшъл таймс ", съобщи Ройтерс.

"Гърците към този момент са доста по-зрели. И ние желаеме да вършим свои лични промени. Шестмесечните прегледи на икономическите резултати, провеждани от Европейската комисия, са задоволителни и няма потребност от каквито и да е "допълнителни прецизни условия ", добави той.

Гърция разгласи тласъци за покупка на електровозила

Премиерът сподели за "Файненшъл таймс ", че Гърция има доста "агресивен проект за промени ", който се концентрира върху "зеления преход ", "дигиталния преход " и насърчаването на вложенията посредством стратегия за приватизации, предава Българска телеграфна агенция.

В петък Мицотакис разгласи пред Народното събрание нови ограничения на стойност 3,5 милиарда евро в поддръжка на бизнеса, обиден от строгите ограничавания поради пандемията от ковид. Гърция излезе от десетгодишна дългова рецесия през 2018 година и се надяваше на мощен напредък през 2020 година Но наложените ограничаващи ограничения поради пандемията провалиха тези упования. Сега се предвижда спад на гръцката стопанска система с сред 8 и 10 % тази година и възобновяване през идната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР