Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация от туристи за

...
Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация от туристи за
Коментари Харесай

Без ваксина паспорт за Гърция през лятото

Гърция няма да изисква документ за имунизация от туристи за влизане в страната, разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис. Желаещите да посетят южната ни съседка ще бъдат изследвани с бърз тест на границата. Той обаче няма да бъде юридически, в случай че екскурзиантът покаже документ за имунизация.

Министърът на туризма Харис Теохарис  посочи пред телевизия Скай, че документът и бързите проби са двата " инструмента ", които ще разрешат пътуванията през това лято.

Тези, които не са се ваксинирали, ще бъдат подлагани на бързи проби, като профилираната комисия ще реши дали това ще се отнася за всички, съобщи Българска телеграфна агенция.  Ваксинираните ще влизат в Гърция свободно .

Министърът изрази очакване за по-добър туристически сезон тази година, само че сподели, че навиците на потребителите са се трансформирали и никой не прави резервации за пътешестване 6 или 8 месеца авансово.

" Та неа " написа, че държавното управление преглежда сюжети за отваряне и на заведенията за публично хранене, само че единствено навън.

. Целта е да бъдат обезщетени ненапълно загубите на оборот на предприятията в бранша, половината от които са на прага на дефинитивно затваряне
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР