Гърция, Италия, Испания и Малта настояват за въвеждането и спазването

...
Коментари Харесай

Средиземноморските държави настояват за мигрантски квоти в ЕС |

Гърция, Италия, Испания и Малта упорстват за въвеждането и спазването на мигрантски квоти. Четирите европейски страни, в които през последните пет години влязоха стотици хиляди нелегални мигранти, показаха угриженост, че новото предложение за преустрояване на системата на Европейски Съюз за даване на леговище още веднъж ще ги остави сами да се оправят с предизвикването, съобщи AP. 

От друга страна Австрия, Чехия, Полша, Унгария и Словакия отхвърлят сходни дейности. 

Тези несъгласия могат да забавят реформирането на системата на Европейски Съюз за даване на леговище на мигранти. 

" Държавите на първа линия не могат да поемат целия мигрантски напън на Европейски Съюз ", обявиха четирите средиземноморски страни в писмо до Европейска комисия. Те настояват, че в Новия пакт за миграция техните отговорности са ясни, като страни, в които идват множеството незаконни мигранти, само че не и отговорностите на останалите членки на Европейски Съюз. 

Четирите страни акцентираха, че препоръчаният механизъм за взаимност остава също неуточнен, а концепцията за наложителна релокация би трябвало да бъде главен принцип. 

Реформата планува мигрантите без позволение за престояване да бъдат проверявани до 5 дни от тяхното идване. След което, в период до 12 седмици, ще бъдат депортирани или включени в стратегия за намиране на леговище. Част от мигрантите могат да бъдат арестувани, като за тях няма да се смята, че са влязли публично в Европейски Съюз. Тогава страните членки поемат отговорността да ги приютят или депортират. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР