Гърция и Франция подписаха писмо за намерение за закупуването на

...
Гърция и Франция подписаха писмо за намерение за закупуването на
Коментари Харесай

Гърция и Франция договарят продажба на 2 мултифункционални фрегати

Гърция и Франция подписаха писмо за желание за закупуването на две фрегата Belharra/FDI за Гръцкия флот , оповестява " Навал нюз ".

Официалното известие е,след като министърът на защитата на Гърция Никос Панагиотопулос посети френския си сътрудник Флорънс Парли в Париж. Панагиотопулос съобщи пред пресата, че има " дълъг път ", преди да се реализира съглашение по отношение на окончателната техническа настройка на фрегатите .

Нуждите на гръцкия флот са за мултифункционални фрегати , само че един от решаващите фактори е морска крилата ракета, която Франция предлага като част от договорката.

FDI (Frégate de Defense et d " Intervention - Фрегати за намеса и отбрана) е новият клас фрегати по поръчка на френския флот .

Entretien ce matin avec mon homologue grec, Nikos Panagiotopoulos. La Grèce s’engage avec nous dans des coopérations de défense majeures. 1/2 pic.twitter.com/j4r9Aq1vHe
— Florence Parly (@florence_parly) 10 октомври 2019 година  Гърция изиска повече кораби на НАТО в Средиземно море
Гърция изиска повече кораби на НАТО в Средиземно море

Засилване на военноморските патрули...

Лоран Море, вицепрезидент по продажбите за Европа и Северна Америка , изясни, че Гърция е " мощно заинтригувана " от Belharra/FDI.

Още през януари 2009 година Гърция афишира началото на извънредни диалози с Франция за евентуална поръчка на 6 фрегати . Този контракт по този начин и не влиза в действие заради икономическата рецесия , която удари Гърция малко по-късно.

Преговорите сред държавните управления се състоят в доста повече от самото закупуване на кораби. Това, което се предлага на Гърция, е партньорство , при което гръцкият флот дейно ще се причисли към френската стратегия FTI.

Корабите на Гръцкия флот ще бъдат построени като серийно произвеждане незабавно след първия транспортен съд от класа за френския флот , с преимуществата на ускорената доставка.

Въвеждането на морски крилати ракети в гръцкия флот би му осигурило нараснали възпиращи качества и благоприятни условия за нанасяне на дълбоки удари , което наподобява съставлява огромен интерес за Гърция . Следователно корабите се смятат за стратегически актив в гръцката конструкция на отбранителните сили .

В допълнение към фрегатите, компанията се стреми да достави тежкото си торпедо F21 на гръцкия флот , който желае да оборудва флота си от четири подводници вид 214 и една вид 209.

Компанията е подготвена да достави първата партида от тежки торпеда F21 и на френския флот през ноември тази година. Те ще бъдат р азположени на борда на новото потомство френски атомни нападателни подводници Barracuda .
 Командващият 6-и флот на Съединени американски щати желае повече кораби в Европа против Русия
Командващият 6-и флот на Съединени американски щати желае повече кораби в Европа против Русия

Адмирал Джеймс Фого вижда опасност от повече съветски кораби, подводници и самолети в Атлантическия, Северния ледовит океан, Балтийско, Черно и Средиземно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР