Гърция днес отново е напълно блокирана заради обща стачка, свикана

...
Гърция днес отново е напълно блокирана заради обща стачка, свикана
Коментари Харесай

Обща стачка срещу трудовите реформи парализира Гърция днес

Гърция през днешния ден още веднъж е изцяло блокирана поради обща стачка, свикана от синдикатите в страната против ограниченията за икономии и трудовите промени, оповестяват гръцките медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Парализиран е железопътният и морският превоз в страната. Градският превоз се движи на няколко часа. Полети са анулирани, а лечебните заведения обслужват единствено незабавни случаи.

За през днешния ден са планувани и протестни демонстрации в цялата страна против безработицата и високите налози. Стачката се поддържа и от държавните чиновници. Железничарите стачкуват против приватизацията на бранша.

Стачката е против ограниченията, целящи да създадат гръцкия пазар на труда по-конкурентоспособен. Те са част от пакета с рестрикции, контрактуван в границите на третата избавителна помощ, която страната получава след финансовата рецесия през 2010 година

Мерките включват законови ограничавания по отношение на правото на синдикатите да провеждат стачки и разширение на опциите на работодателите да уволняват служащи.

" Вън кредиторите, стига към този момент налози, беднотия и безработица ", приканват синдикатите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР