Гърците са пушили повече контрабандни цигари от всички останали европейци

...
Гърците са пушили повече контрабандни цигари от всички останали европейци
Коментари Харесай

Гърците са шампиони по пушене на контрабандни цигари в ЕС

Гърците са пушили повече контрабандни цигари от всички останали европейци през 2018 година, като една на всеки четири цигари е била контрабанда. Това сочи отчетът Stella на KPMG, показан в Атина.

От 43,6 милиарда незаконни цигари, изпушени в Европейския съюз предходната година, 3,9 милиарда са били в Гърция, където 23,6 % от цигарите са били контрабандни, което е нарастване с 5,6 % по отношение на 2017 година Това значи, че процентът на незаконните цигари в Гърция е бил съвсем три пъти над междинното равнище от 8,6 % в Европейски Съюз.

Влечението на потребителите към контрабандно внасяните тютюневи произведения освен съставлява риск за здравето им, само че и удря държавните доходи, акцентира отчетът, показан на комерсиалната конференция за противозаконни цигари. Контрабандните цигари костват на бюджета 700 милиона евро предходната година, нарастване с 40 % спрямо 500 милиона евро изгубени доходи през 2017 година Като цяло в Европейски Съюз тези вреди възлизат на към 10 милиарда евро.

KPMG откри също, че в Гърция са създадени към 2,6 милиарда незаконни цигари, от които 1 милиард са свързани с имитации, които се създават и продават нелегално в самата Гърция. Останалите 1,6 милиарда са по този начин наречените „ противозаконни бели “ цигари, създадени легално в Гърция и изнесени незаконно, без заплащането на налог. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР