Гана стана първата страна в света, получила ваксини по линия

...
Гана стана първата страна в света, получила ваксини по линия
Коментари Харесай

Гана е първата държава, която получава ваксини по програмата КОВАКС |

Гана стана първата страна в света, получила ваксини по линия на подкрепяната от Организация на обединените нации интернационална стратегия КОВАКС, която достави 600 000 ваксини на Астра Зенека, създадени от Индийския серумен институт, съобщи Асошиейтед прес.

Ваксините, доставени от УНИЦЕФ, дойдоха рано тази заран на интернационалното летище в Акра. Те са част от първата серия ваксини против КОВИД в границите на интернационалната стратегия КОВАКС, която цели да подсигурява, че страните с ниски и междинни приходи имат обективен достъп до ваксини против COVID-19.

Гана е една от общо 92 страни с ниски и междинни приходи, които ще получат безвъзмездни ваксини по линия на КОВАКС. Други 90 страни и 8 територии са приели да заплащат, в случай че решат да получат ваксини посредством програмата.

Гана има 30-милионно население, като е отбелязала 81 245 случая и 584 умряли от началото на пандемията, по последни данни от националната здравна работа. Кампанията за имунизация в страната ще стартира на 2 март, като първо ще бъдат имунизирани предпочитаните групи.

КОВАКС възнамерява да достави тази година към 2 милиарда дози от ваксина по света, напомня АП.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР