ГАЛИНА СТОЯНОВА НАГРАДИ ДЕСЕТ ДОСТОЙНИ СТРЕМЦИКметът Галина Стоянова поздрави днес

...
ГАЛИНА СТОЯНОВА НАГРАДИ ДЕСЕТ ДОСТОЙНИ СТРЕМЦИКметът Галина Стоянова поздрави днес
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък поздрави 61 Стрямска механизирана бригада

ГАЛИНА СТОЯНОВА НАГРАДИ ДЕСЕТ ДОСТОЙНИ СТРЕМЦИ

Кметът Галина Стоянова поздрави през днешния ден 61 Стрямска механизирана бригада с 30-годишнината от основаването й. В парк „ Розариум “ тържествено бе маркиран кръглият празник под мотото „ Дълг, преданост, безрезервност “. Към бригаден военачалник Деян Дешков и военнослужещите Кметът описа алегория за това по какъв начин да схванеш дали си извършил дълга си: „ Дългът е това, което минимум искаш да направиш и мястото, където минимум искаш да бъдеш. “. Галина Стоянова уточни, че още с полагането на военната клетва военният стартира да извършва дълга си, само че Стремци служат във времето с достолепие и горделивост, в поддръжка на локалното население. „ Изказвам благодарността на всички казанлъчани, че през всички тези години Вие сте били наоколо, когато сме в неволя! “, съобщи Кметът на Казанлък. „ Вие постоянно се явявате в точния момент и на точното място. Когато горят пожари, бушуват реки, когато хората имат потребност от поддръжка. “, акцентира Галина Стоянова. Тя означи, че живеем в спокойно време, само че следва обезпокоително, в което, с изключение на измежду жителите, военните би трябвало да бъдат и на поста си. “Пожелавам Ви да сте постоянно там, където Ви зове Отечеството! Защото Вие сте бранители на нашия живот и на Отечеството. “, сподели Галина Стоянова и пожела здраве и триумфи на чиновниците в редиците на 61 Стрямска механизирана бригада и на техните фамилии.

В празничния ден Кметът на Казанлък персонално поздрави и награди 10 отличени военнослужещи в редиците на 61 Стрямска механизирана бригада.

Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада връчи на Кмета Галина Стоянова и на Старозагорски митрополит Киприан юбилейни фотоси за спомен и юбилейни грамоти.

В приветствието си за празника бригаден военачалник Деян Дешков напомни образуването на ръководството на 61 Стрямска механизирана бригада през 1992 година, основаването на двата гарнизона – в Карлово и Казанлък през 2007 година, накракто историята на военното формирование до наши дни. „ Ние сме наследници на емблемите на българската войска и на сухопътните войски. “ Той акцентира, че не роднинската връзка, а задължението и достойнството да бъдеш правоприемник на бойната популярност на предците на военното формирование е водещо: „ Ти би трябвало да си последовател на тяхното дело, да пазиш името, което те са основали за българската войска и да следваш традициите на чест, достолепие и встеотдайност за страната и народа ни. “ Бригаден военачалник Дешков уточни, че задачата в този момент е по-трудна: „ Да удържим и запазим чистотата на това военно формирование! “. Той пожела здраве и триумф на всички военнослужещи.

Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан отслужи церемониален молебен за здраве, благополучие и триумф: „ Дано Бог дарува на всички ни мирни времена! Да ни дава сили да преодоляваме всички компликации! “, пожела Дядо Киприан. „ Както ние, по този начин и Вие, където ни призове дългът – там сме длъжни да се отзовем. “, уточни Негово Високопреосвещенство. Владиката прикани да бъдат дружно и благослови 61 Стрямска механизирана бригада.

Стремци и техните посетители бяха поздравени с част от церемонията-спектакъл „ Искри “ на Националната гвардейска част с пълководец полковник Кънчо Иванов. Спектакълът е атрактивно комбиниране от проява на ексцентрични боеви хватки, придвижвания с и без оръжие и отдаване на респект към бойните флагове и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР