Галерия Ромфея“ кани на изложба-живопис на художника Иван Ташков (Балзак).

...
Галерия Ромфея“ кани на изложба-живопис на художника Иван Ташков (Балзак).
Коментари Харесай

Иван Ташков (Балзак) с изложба с пейзажи


Галерия „ Ромфея “ кани на изложба-живопис на художника Иван Ташков (Балзак). Експозицията, носеща заглавието „ Пейзажите на моя роден край “, ще бъде открита на 5 декември 2022 година, понеделник, в 18.00 часа в пространството на изложба „ Ромфея “ на бул. Марица “ № 83.

Иван Атанасов Ташков е роден на 26 януари 1945 година в Гоце Делчевско. Завършва Техникум по дървообработване в гр. Пловдив, компетентност „ Вътрешна архитектура и декоративна дърворезба “. Работи седем години като боен художник и над двадесет години като основен художник в Държавно стопанско обединение „ Метални структури “ Пловдив.

Освен независими изяви, през годините Иван Ташков взима присъединяване в редица представителни, сборни и благотворителни изложения.

Негови произведения се намират в български и задгранични сбирки.

„ Иван Ташков търси деликатните нюанси в настроението на видимо сходните композиции също като мъж, който улавя с взор обичаното лице на жена измежду тълпата. Може би това е една от аргументите пейзажите му да излъчват откровеност, любов и малко носталгия.

Иван Ташков е от художниците, които не робуват на външния резултат, не търсят живописния фойерверк и повърхностните внушения. Той е честен – към себе си и към своята аудитория и крепко стъпил на майката земя, от която черпи сили и ентусиазъм. Неговите живописни партитури ни подаряват онази присъща за него близост и непорочност, които се одобряват с очите, само че стигат до сърцето… “

Вихра Григорова
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР