Галерия Оборище 5 отбелязва своята 10 годишнина с официалното откриване

...
Галерия Оборище 5 отбелязва своята 10 годишнина с официалното откриване
Коментари Харесай

На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall

Галерия Оборище 5 отбелязва своята 10 годишнина с формалното разкриване на галерия, отдадена на огромните „ Модернисти на XX век “ - Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже. Събитието ще се състои на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията, а колекционери и гости ще могат да се насладят на екпозицията до 22 декември 2021 година с вход свободен.

По случай откриването на изложбата Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 кани всички и на особено арт събитие от поредицата “Арт и Вино ” на 04 декември от 17:00 година, което ще провокира вдъхновението на гостите. Докато се любуват на чаша хубаво вино и прелестен диалог с другари, те могат да основат лична картина, въодушевена от огромните имена в Модернизма - Пикасо, Миро, Шагал и Дали. Ще имат опцията и да прегледат шедьоврите на модерните създатели и благодарение на професионален художник да основат лична картина, която да запазят като спомен или да подарят на обичан човек.
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 показва 14 нови и непоказвани експонати на огромните Модернисти на XX век
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 отбелязва своята 10 годишнина с формалното разкриване на галерия, отдадена на огромните „ Модер...

В изложбата ще бъдат показани: 14 нови и непоказвани изумителни експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie ” /портфолио, включващо 25 литографии, от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж/ и “Коридите ”. Творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии /смесена техника/, основани през 1963 година – 1964 година Това е най-голямата оповестена серия с илюстрации на създателя, издадена е от Ридзоли едишънс – Милано, Италия. Произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, основана през 1960 година, която е една от най-емоционалните му серии. Портфолиото включва общо 24 цветни литографии, всяка от които илюстрира сцена от старозаветен текст. Сред тях попадат „ Изгонването на Адам и Ева от Райската градина ”, „ Молитвата на Йов ” и други Нови произведения на Хуан Миро и Матис и други

Част от картините идват от фамозното Ателие „ Мурло “ в Ню Йорк, най-големият в света издател на автентично графично изкуство, което работи с създателите. Ще бъдат показани и постери от осъществени към този момент изложения на модернистите и Ателието. Всички творби ще могат да бъдат закупени и да станат част от сбирките на българските фенове.

Галерията се съблюдават всички противоепидемични ограничения, позволяват се хора единствено с показан зелен документ от: имунизация, преболедуване, PCR тест/ антигенен тест. Повече информация може да откриете на:

Още от АРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР