Галерия 1 | 23 Фюри пак нокаутира Уайлдър Треньорът на ...

Галерия 1 | 23 Фюри пак нокаутира Уайлдър Треньорът на

Треньорът на Фюри разкри тайни от кухнята за мача с Уайлдър

Галерия 1 | 23 Фюри отново нокаутира Уайлдър

Треньорът на Тайсън Фюри – Шугър Хил Стюард показа през какви страсти е минал по време на третия конфликт с Дионтей Уайлдър. „ Циганския крал” нокаутира „ Бронзовия бомбардировач” в 11-ия рунд, с цел да резервира международната си купа в тежка категория на WBC. Той макар че претърпя спешен миг в четвъртия рунд, когато бе повален на два пъти в нокдаун.

По думите на Стюард, той не е бил обезпокоен от случващото се в оня миг на ринга. Напротив, експертът е вярвал, че Тайсън не е засегнат от точните попадения на американеца и тъкмо това споделя пред Sky Sports, връщайки се към мача на 9 октомври.

обвързвани публикации

„ В оня миг си помислих „ Събери се, стани. Не повтаряй тази грешка”. Видях, че е добре, че не е засегнат. Това е инстинкт. Рундът продължаваше, само че аз към този момент започнах да проследявам други неща, които бяха по-важни, с цел да му ги кажа на почивката. Така или другояче, нямаше какво да направя”, връща се обратно треньорът, представен от.

обвързвани публикации

Шугър Хил добавя, че е бил на 100 % уверен, че Фюри ще продължи да господства в мача. „ Основното след този рунд? Дишането. Трябваше да възстановя дишането му, да се отпусне преди идващия. Бях 100 % убеден, че е добре и той го потвърди, като контролираше напълно мача от 5-ия рунд натам”.

Фюри стартира работа със Стюард в края на 2018-а, след равенството в първия мач с Уайлдър. Тогава той се раздели с Бен Дейвисън. Специалистът макар че отхвърля да прегърне позитивите от партньорството им.

„ Аз и Тайсън сме страховит тим, динамично дуо. Хората се пробват да ми трансферират всичкия позитив, само че аз го давам непосредствено на Фюри. Много треньори вършат правилните инструкции, само че в случай че боецът не ги извърши? Когато му кажа нещо, той го прави, без въпроси”.

Снимки: БГНЕС

Източник: gol.bg