Галерии и музеи по целия свят останаха затворени за доста

...
Галерии и музеи по целия свят останаха затворени за доста
Коментари Харесай

Когато пингвините се държат точно като хората

Галерии и музеи по целия свят останаха затворени за много дълго поради пандемията от COVID-19. И до момента в който някои дадоха опция да се порадваме на творбите на изкуството онлайн, от всяка точка на света, други избраха да отворят вратите за необикновени посетители.

Музеят на изкуствата Нелсън-Аткинс в Канзас е затворен от седмици, а три пингвина от градския зоопарк получиха опцията да се разходят необезпокоявани измежду картините в просторните зали.

Хумболтовите пингвини разглеждаха от близко произведения на художници като Караваджо и Моне и даже демонстрираха своя усет към изкуството . Докато шефът на музея е очаквал, че обичаната творба на пингвините ще бъдат Водните лилии на Моне, те не се оказали изключително очаровани от нея.
 Снимка 480966

Вместо това, вниманието им било привлечено доста по-силно от творбите от барока . В залата, оцветена в топли нюанси, пингвините отделили най-вече време за разглеждане на цветните платна, написа Insider.
 Снимка 480968

Кураторите даже се зачудили дали пък пингвините не разпознават човешките фигури и лица и по тази причина да прекарват повече време пред картини, които ги изобразяват. Все отново, те обичат да поддържат връзка с хора.
 Снимка 480967

Оказва се, че пингвините се държат доста сходно с нормалните гости на музея - обикалят из залите и поглеждат първо тук, след това там. Точно както при хората, по този начин и при трите птици, вниманието им не се задържа повече от няколко секунди върху всяка от изложените произведения.
 The Twist Gallery в Осло - усуканият мост, който в действителност е музей
Усуканият мост на Осло и неговите секрети

Среща на природата, архитектурата и изкуството

Идеята за визитата на жителите на зоопарка в музея идва като първоаприлска смешка сред управленията на двете общински институции. Основната цел е да се разнообрази животът на пингвините , на които също им е много скучно без гости. Разходката е документирана с видео, което се трансформира в същински шлагер в интернет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР