Галатасарай спечели шампионската титла в турското футболно първенство за 23-и

...
Галатасарай спечели шампионската титла в турското футболно първенство за 23-и
Коментари Харесай

Галатасарай спечели титлата в Турция

Галатасарай завоюва шампионската купа в турското футболно състезание за 23-и път, откакто победи с 4:1 като посетител Анкарагюджу като посетител.

Така два кръга преди края Галатасарай има 82 точки, а Фенербахче е на 2-ата позиция със 77.

В последния 36-и кръг обаче към този момент новите първенци ще прибавят служебни три точки против напусналия шампионата Хатайспор, което значи, че дербито сред първите два тима на 3-и юни ще бъде единствено за авторитет.
 Саша Илич: Галатасарай е обичаният ми клуб след Партизан
Саша Илич: Галатасарай е обичаният ми клуб след Партизан

" Ето какво сподели той "

Два гола за триумфа на новите първенци вкара Мауро Икарди, по един прибавиха Баръш Алпер Йълмаз и Серджо Оливейра. Старши треньорът Окан Бурук пък стана вторият след Хамза Хамзаоглу, който печели шампионата и като футболист, и като треньор на " жълто-червените ". Титлата за тях е първа от сезон 2018/19 насам.

Икарди откри резултата в 7-ата минута, само че домакините изравниха посредством бразилския си нападател Милсон девет по-късно. Пет минути преди края на първото полувреме Икарди възвърне преднината на гостите от Истанбул след подаване на Керем Актюркоглу.
 Галатасарай счупи върха на Турция по брой следващи победи
Галатасарай счупи върха на Турция по брой следващи победи

Отборът към този момент има 14 следващи победи в шампионата

В 73-ата минута Баръш и пет по-късно Оливейра оформиха крайния резултат през второто полувреме. Веднага след последния съдийски сигнал шефовете на Галатасарай започнаха да честват в ложата на стадиона, което не се хареса на почитателите на домакините и те нападнаха ВИП-сектора, с цел да се саморазправят. Иначе улиците на Истанбул бяха изпълнени с почитатели с коли и флагове на новия първенец.

По същото време Фенербахче завоюва на собствен терен с 2:0 против Анталияспор, само че този триумф нямаше изключително въздействие върху класирането за купата. Все отново " фенерите " ще би трябвало да се постараят още до края на сезона, с цел да удържат 2-ата позиция и мястото в Шампионската лига, защото Бешикташ е единствено на 3 след тях.
 Шеф в Рома за Дзаниоло: Мислиш, че си доста добър, а те желаят Борнемут и Галатасарай
Шеф в Рома за Дзаниоло: Мислиш, че си доста добър, а те желаят Борнемут и Галатасарай

Шеф в Рома разяснява напускането на Дзаниоло

Първенството мина под знака на опустошителното земетресение в страната през февруари, лишило живота на повече от 50 хиляди души. В резултат на разрушенията два тима от потърпевшите региони - Хатайспор и Газиантеп ФК, се отдръпнаха от шампионата. Предстои изпълнителен комитет на федерацията да се произнесе какво следва за новия сезон и къде ще продължат присъединяване си тези клубове, както и кои ще бъдат изпадащите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР