Габриела Козарева © Георги Кожухаров Още по темата Компаниите могат

...
Габриела Козарева © Георги Кожухаров Още по темата Компаниите могат
Коментари Харесай

Габриела Козарева е новият директор на Агенцията по вписванията

Габриела Козарева

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Компаниите могат да аплайват за 5 млн. лева за нововъведения

Документи за финансиране от деветата сесия на Националния иновационен фонд се одобряват от 25 юни до 25 юли
31 май 2018
Зам.-министър на спорта поема Агенцията за дребни и междинни предприятия

Габриела Козарева беше номинирана за предходния си пост от " Атака " и е свързвана с икономическото лоби на Движение за права и свободи
20 фев 2018
Корпулентната сянка на Волен

От квотата на " Атака " в ръководството се озоваха имена, свързвани с икономическото лоби на Движение за права и свободи
12 май 2017
Осем нови зам.-министри са назначени в пет министерства

Кабинетът интензивно подменя втория ешелон в ръководството
10 май 2017 Габриела Козарева е новият изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията, оповестиха от Министерството на правораздаването. Със заповед на министър Цецка Цачева тя е назначена, считано от през днешния ден, 20 август. Това става ден преди провеждането на изключително съвещание на Народното събрание във вторник по искане на Българска социалистическа партия за чуване на премиера Бойко Борисов във връзка на блокирането на Търговския указател, което продължава към този момент повече от 10 дни.

В политиката Габриела Козарева влезе доскоро повече от 1 година, само че с доста интензивно придвижване из другите институции. В третото държавно управление на Борисов на първо време бе назначена за зам.-министър на младежта и спорта през май 2017 година като номинация на " Атака ". На този пост остана до февруари т. година, когато икономическият министър Емил Караниколов я назначи за изпълнителен шеф на организацията за поощряване на дребните и междинните предприятия, която се занимава главно с споразумяване на присъединяване на дребни компании в изложби в чужбина. Сега същия пост тя ще заема и в Агенцията по вписванията - доста по-сложна конструкция с извънредно значими функционалности за бизнеса и за цялата администрация, което я прави от голяма важност и за националната сигурност.

Кариерата си в администрацията Козарева е почнала през май 2015 година като шеф на Дирекция " Спортна инфраструктура и ръководство на държавното присъединяване " в Министерството на младежта и спорта, където е стояла до назначението й зам.-министър през май 2017 година При съставянето на третия кабинет на Борисов стана ясно, че от квотата на " Атака " в изпълнителната власт влязоха хора, свързвани с икономическото лоби на Движение за права и свободи и на Делян Пеевски.

Според формалната й биография преди този момент тя е работила като юридически съветник в частния бизнес и като правосъден асистент във Върховния администретивен съд (ВАС). От 2001 година до 2003 година е била юридически съветник в " Юрекс консулт " АД, от 2003 -2007 година е правосъден асистент във Върховен административен съд, " със арбитър патрон ръководителя на Върховен административен съд Светла Петкова ", написа в CV-то, с което е назначена за зам. министър. (Светла Петкова бе зам. ръководител на Върховен административен съд, за малко бе и и.д. ръководител преди избора на Георги Колев, след това бе определена за член на предходния Висш правосъден съвет, където изкара до пенсия.)
От 2011 до 2015 година Козарева работи като шеф на дирекция " Правни и корпоративни въпроси " в " Нафтена Индустрия Сърбия Петрол ", ЕООД, дъщерно сдружение на " ГазпромНефт " АД.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР