Габриела и Стефани Стоеви спечелиха златен медал на Европейското първенство

...
Габриела и Стефани Стоеви спечелиха златен медал на Европейското първенство
Коментари Харесай

Сестри Стоеви спечелиха европейското по бадминтон в Киев

Габриела и Стефани Стоеви завоюваха златен орден на Европейското състезание по бадминтон в Киев. В украинската столица сестрите не изгубиха нито един гейм за целия шампионат, а във финала надвиха с 2:0 над британките Бърч и Смит.

От позицията на сложени под номер 1 в схемата, както и с помощта на играта си в последните дни, българският тандем беше считан за любимец.

Срещата стартира притеснително за Стоеви, които отстъпваха с 2:7, само че последваха извънредно мощни минути за Габриела и Стефани и краят на първата част пристигна 21:14. Постоянството на българките им оказа помощ и във втория гейм, затворен при първия мачбол и 21:19.

" Чувстваме се щастливи, че успяхме да спечелим втора купа от Европейско състезание и успяхме да си защитим купата тук в Киев ", споделя Габриела Стоева.

" Емоцията е огромна, доста се радваме и в действителност сме доста щастливи, че успяхме да реализираме тази победа и да вземем още веднъж златото ", добави Стефани Стоева.

" Благодарим на всички за поддръжката и на хората, които ни оказват помощ в тези тежки времена ", сподели още Габриела Стоева.

За сестри Стоеви това е втора европейска купа след триумфа преди 2 години. Любопитен колорит по време на церемонията по награждаване беше поднасянето на медалите. В звук с модерните технологии и съблюдаване на ограниченията за битка с пандемията българките, както и техните подгласнички, получиха си оценките си от прелитащи дронове.

Още спорт четете на
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР