Гъбите пачи крак имат антитуморен ефект, подобряват работата на имунната

...
Гъбите пачи крак имат антитуморен ефект, подобряват работата на имунната
Коментари Харесай

Тази гъбка е любима на всички, но същевременно е изключително полезна за здравето

Гъбите патешки крайник имат антитуморен резултат, усъвършенстват работата на имунната система, в помощ са при възпалителни процеси в организма. С техните изключителни преимущества са били осведомени нашите предшественици, които постоянно са ги включвали в разнообразни оздравителни стратегии. Вкусният патешки крайник съдържа в пъти повече витамин А, спрямо морковите.

Колко потребна е гъбата патешки крайник? Съвети и предписания

Гъбите патешки крайник са едни от дребното гъби, които не съдържат паразити. Или не са „ червиви “, както споделят старите гъбари.
Тези гъби съдържат хиноманоз – съединяване, заради което насекомите бягат от гъбата. Това естествено безвредно вещество не провокира странични резултати. Хиноманоз постоянно се употребява в състава на някои медикаменти.

За страдание съединението хиноманоз е термично сензитивно. То се унищожава при температура 50-60 градуса, а също по този начин и като е в контакт със сол. И по този начин, за лекуване патешки крайник се употребява единствено под формата на изсъхнал прахуляк в капсули или смес.

И това е забавно: ​7 плода, които не трябва да се смесват! Особено от деца! - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Медицинска инфузия от патешки крайник

1 супена лъжица изсушени и надробен на прахуляк патешки крайник се залива с 200 мл водка. Настоява се 10 дни. Всеки ден е належащо да се разбърква. Щом е готово, разклатете преди приложимост и взимайте по две чаени лъжици, с цел да изчистите седимнтите от урината и за унищожаване на паразити от тялото. Приема се вечер преди лягане. Курсът на лекуване е 20 дни.

Хиноманозът в пачия крайник освен унищожава паразитите, само че и техните яйца, за разлика от по-голямата част от фармацевтичните препарати. Ергостеролът визира чернодробните ензими. Той се употребява за неговото филтриране. Траметонолиновата киселина, която също се съдържа в пачия крайник, въздейства на хепатитните вируси и има хепатопротективно деяние.

При болести на черния дроб (хемангиома, цироза) се взима по 1 чаена лъжичка вечер. Курсът на лекуване е 3 месеца.
Противопоказания: не се употребява смес от патешки крайник от бременни и от деца. Подобно на други гъби, пачия крайник е тежка храна за стомаха. Следователно, не може да се употребява в случай че са налице тежки болести на стомашно-чревния тракт.
Бъдете деликатни, когато събирате патешки крайник, тъй като тази гъба също има токсичен двойник. Най-добре е да купувате гъбата от гъбари, които имат задоволително познания и опит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР