Гъби растат на повърхността на Марс, за която се предполагаше

...
Гъби растат на повърхността на Марс, за която се предполагаше
Коментари Харесай

Учени откриха марсиански гъби

Гъби порастват на повърхността на Марс, за която се предполагаше че няма никакъв живот. Това разкриват фотоси от планетата, направени от апарата " Opportunity ", написа английският " Ескспрес ".

Предстои НАСА да потвръди или опровергае откритията на учените.

В проучването са 15 фотоси, които се употребяват като доказателство за съществуването на водорасли, лишеи и „ марсиански гъби “. Фотографските доказателства за такива форми на живот евентуално ще революционизират нашето схващане за Марс и живота отвън Земята, в случай че данните бъдат доказани.

Д-р Реджина Дас от катедрата по микробиология в учебното заведение по естествени науки, Индия, която е и един от създателите на проучването споделя: „ Няма никакви геоложки или други сили на Земята, които могат да създават седиментни структури, имащи формите на гъби и наподобяващи на спори на заобикалящата повърхнина ".

" Всъщност, петнадесет екземпляра са били снимани от NASA, израснали от земята единствено за три дни ", добавя тя, представена от fakti.bg. Не е известно по какъв начин са се появили сходни форми на живот на Марс, само че е допустимо изискванията там да са по-подходящи за обработване на живот под повърхността, в сравнение с нея. Твърденията са оповестени в Journal of Astrobiology and Space Science Reviews.

Изследването евентуално ще бъде подложено на интензивна инспекция от страна на членовете на научната общественост. Редакторите на списанието споделят, че шест самостоятелни учени и осем старши редактори са били наети да проведат проучването. Някои научни представители от своя страна предстоящо са отхвърлили резултатите. Други учени оферират различно пояснение и споделят, че това което е очевидно на фотосите е форма на стоманен оксид.

Изданието акцентира, че към момента няма необорими доказателства за живот на Марс и не могат да бъдат изключени някои разнообразни пояснения за запечатаното на фотографиите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР