Г орските пожари в Сибир, Северна Америка и около Средиземноморието

...
Г орските пожари в Сибир, Северна Америка и около Средиземноморието
Коментари Харесай

Летните пожари са отделили рекордно количество въглероден диоксид

Г орските пожари в Сибир, Северна Америка и към Средиземноморието са отделили рекордни равнища въглероден диоксид това лято, заяви европейската организация „ Коперник”, която дава отговор за наблюдението на климата, представена от БГНЕС.

В международен мащаб единствено през юли и август горящите гори са отделили повече от 2,5 милиарда тона въглероден диоксид, количество еквивалентно на годишните излъчвания на Индия от всички източници.



Повече от половината излъчвания на въглероден диоксид от пожари през юли идват от Северна Америка и Сибир. Горещите талази, изискванията на суша и понижената почвена мокрота, засилена от световното стопляне, способстват за невиждани пожари на три континента. Дори и в полярния кръг, където в атмосферата са изхвърлени към 66 милиона тона въглероден диоксид от юни до август.

„ Това, което се открои като извънредно, бяха броят на пожарите, размерът на зоната, в която те горяха, тяхната активност, както и тяхната постоянство”, показва Марк Парингтън от „ Коперник”.

Пожарите започнаха да бушуват в североизточен Сибир през юни и да понижават едвам в края на август и началото на септември. Емисиите за района от юни до август са съвсем двойно повече спрямо миналата година.



Докато сателитните фотоси не разкриват по какъв начин стартират тези пожари, се счита, че доста от тях не загасват, защото гори самата почва, а тлеят през зимата и по-късно още веднъж се възпламеняват.



В западната част на Съединени американски щати и Канада, където бяха регистрирани рекордни температури от над 50 градуса по Целзий, пожарите опустошиха големи горски площи.

Облаци пушек от Сибир и Северна Америка трансферираха Атлантическия океан, достигайки Англия и елементи от Европа през август.

Междувременно към Средиземноморието се развихриха неконтролирани горски пожари, влошени от продължителните горещи талази.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На запустял остров из Тихия океан мъж с брада до коленете се разхожда по плажа. Изведнъж от вълните изниква красива жена. - Отдавна ли си… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВ момента приложението Settle има акция под надпис „ Танцът на Щастието “, чиято цел е да внесе капка позитивизъм в забързаното ни ежедневиеБългария чака ясни правнообвързващи решенияПо време на растяща Луна качеството на съня на мъжете намаляваТой се показал със служебна карта и обяснил, че с цел да не постанова санкция, може да му бъде дадена избрана сумаНе пропускайте трагичния сериал от вторник до четвъртък в 20:00 ч. по NOVAНай-вероятно от януари доста ще нарастнат токът, парното и топлата водаКогато животът ни сервира непредвидени обстоятелстваМотивът за настояването е " неуспех в разрешаването на значими за системата въпроси " Британското кралско семейство разкрива странностите на принц Филип в нов документален филмСпоред специалистите той тежи към осемстотин кг и е на четири годиниОколо една пета от пълнолетните българи към този момент са изцяло имунизирани против COVID-19На афганистанските ученички в междинните учебни заведения и гимназиите " допустимо най-скоро " ще бъде позволено да се върнат в класТе са в ресорите енергетика, обучение и наукаЯнаки Стоилов показа целите на министерството
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР