Г оляма фрагментация на парламентарни групи и същевременно отчетливо дясно

...
Г оляма фрагментация на парламентарни групи и същевременно отчетливо дясно
Коментари Харесай

Михаил Миков: Голяма фрагментация, възможно отчетливо дясно мнозинство

Г оляма фрагментация на парламентарни групи и в същото време отчетливо дясно допустимо болшинство. Това е резултатът в Народното събрание след изборите. Когато погледнем аритметически и стратегиите – ясно проличава, че десницата е най-силно показана в Народното събрание.

Това съобщи в предаванетобившият ръководител на националното заседание Михаил Миков.

По думите му самият избор на претендента за министър председател на ГЕРБ – Даниел Митов, който преди този момент е бил в партии, които са показани в Народното събрание сега, демонстрира непрекъснатото придвижване в дясното пространство.

"С акта на досегашния министър-председател - че той се отдръпва леко в страни, като отваря опция за някакво дясно болшинство – това също потвърждава придвижването в дясно ", безапелационен е той.

"Едно е персоналното въодушевление, второ са стратегиите, напълно трето – вероятното съображение, на което да се сформира болшинство ", уточни Михов в отговор на въпроса дали е допустимо да се образува кабинет предвид на настройките, които останалите партии имат против ГЕРБ.

Според него всички сега си задават въпроса кое ще бъде болшинството.

"Възниква обаче въпроса кой в действителност ще е съпротива? Всички считат болшинството, а никой не се замисля, кой ще е опозиция”, уточни той и добави: "Сега е моментът Българска социалистическа партия да се опита и да се съобщи като представител на болшинството с леви ползи и да застане в ясна съпротива - на дясното, вероятно болшинство, което ще се образува и ще излъчи държавно управление ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР