Г-н Пеканов, кога ще внесете в Народното събрание за одобрение

...
Г-н Пеканов, кога ще внесете в Народното събрание за одобрение
Коментари Харесай

Нинова към Пеканов: Спешно приемете понятието енергийна бедност

" Г-н Пеканов, по кое време ще внесете в Народното събрание за утвърждение понятието “енергийна беднотия “? “ Този въпрос насочи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към вицепремиера Атанас Пеканов по време на блиц надзор в Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на партията.

От парламентарната естрада Нинова съобщи: " Служебният кабинет ръководи към този момент четири месеца и четири месеца ни изяснява, че готви такова разбиране. Министърът на труда и обществената политика в Комисията по труда и обществена политика съобщи, че ще внесете разбиране “енергийна беднотия “, което да важи от 1 януари 2024 година, когато може би рецесията от войната и растежът на цените в енергетиката ще бъдат укротени и обстановката ще се възстановява. Ние настояваме това да стане в този момент, тъй като от връзката енергийна беднотия до поддръжката на страната към такива хора пътят е доста къс. Подкрепата би трябвало да я решим ние – в Народното събрание “, безапелационен е водачът на левицата.

По думите ѝ на всичкото от горната страна служебният кабинет не внася и бюджет, в който да се плануват средства за поддръжка на енергийно бедните хора през зимата. " Много бързахте да внесете в Народното събрание покупката на самолети, през вчерашния ден сте внесли и отчет за утвърждение на военна помощ за Украйна, само че доста постепенно движите въпроса с понятието “енергийна беднотия “. За нас и за стотици хиляди българи това е по-важно от другото “, посочи тя.

Нинова дефинира отговора на вицепремиера Пеканов като общи приказки, които слушаме към този момент четири месеца. " Въпросът ми е по кое време това ще стане действителност. Обещанията “ще създадем това “, “ще създадем това “…питам Ви по кое време това ще стане действителност? “, настоя водачът на Българска социалистическа партия и продължи: " Дори да ви остава единствено една седмица за уточняване на понятието, служебният кабинет не внесе нов бюджет, а предложи удължение на бюджета за 2022 година В него няма нито една стотинка за поддръжка на енергийно небогати. Следователно по заобиколен метод потвърждаване думите на министъра на труда и обществената политика, че тази работа с енергийно бедните хора и тяхната поддръжка няма да се случи през 2023 година “

" Нека да е ясно на българските жители, че каквото и да говорите от трибуната и да обещавате на конференции, разбиране “енергийна беднотия “ и поддръжка за тези хора през 2023 година няма да има, с помощта на служебния кабинет на президента Радев “, заключи тя от парламентарната трибуна
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР