- Г-н Дойчев, как от строителен и хотелиерски бизнес, се

...
- Г-н Дойчев, как от строителен и хотелиерски бизнес, се
Коментари Харесай

“Pulse Fitness&Spa” промени фитнес индустрията в България

- Г-н Дойчев, по какъв начин от строителен и хотелиерски бизнес, се решихте на крачката да инвестирате толкоз огромно във фитнес бранша?

Често ние тук в България за доста неща не съумяваме да хванем вълната в точния момент и изоставаме с месеци, от време на време и с години. Затова и за доста хора изглеждаше необичайно и даже налудничаво решението ми да влагам в ниша, за която тогава дори не съществуваше търсене на пазара. В последните 10 години хелтливинг наклонността в международен мащаб е прогресивен тренд - от ден на ден хора започнаха да обръщат внимание на това с какво се хранят и да осъзнават, че би трябвало да се грижат за тялото си, тъй като то няма постоянно да е в съвършена форма и да им служи, в случай че го неглижират.

Когато създавах първия клуб, първоначално беше доста мъчно. Учихме всичко в придвижване, само че не предполагахме какъв брой в действителност ще ни е сложен процесът по образоване на хората, какво е това “лайфстайл клуб” и най-много въобще си нямахме концепция какъв брой старания и време ще коства, с цел да променим всеобщата визия, и да накараме хората да повярват, че фитнесът е метод на живот на всички дейни хора.



Колкото до другите бизнеси, те не престават да се развиват редом, даже си оказват помощ с „ Пулс”, тъй като осигуряваме на клиентите достъп и преференции до всеки един различен обект от фамилията на клуба ни. А от самия „ Пулс” пък се роди още един сполучлив бизнес – първата в страната профилирана детокс и антистрес клиника, намираща се в нашия клубен хотел в Свети Влас.

- Конкуренцията плаши ли ви или ви окуражи?

Амбицира ме, несъмнено. Но конкуренцията при нас е друга. Първо, заради повода, че при нас е застъпен правилото на клубното участие и ние доста държим на него, а това прави разликата сред нас и останалите толкоз осезаема. Ние въпреки всичко сме и вложители - строим обектите и те са надалеч по-мащабни и с огромни спа центрове.

От друга страна, има компании в България, които се нареждат сполучливо посредством посланието “Ние имаме еди какъв брой си стотин точки” и всеобщо хората, които нямат опит и за които спортът не е от целите в всекидневието им, се подлъгват по офертите, които им изясняват по какъв начин против 40-50-60лв на месец могат да употребяват тези стотици услуги и точки, а след това с отчаяние схващат, че зад тези по този начин наречени точки се крият места, които не могат да им дават нещо, което да ги заинтригува, задоволи и най-много задържи.

Така че, не ме плаши, окуражи ме конкуренцията. Те си сверяват часовника по нас, не ние по тях. Можете да го забележите даже единствено от това какъв брой доста зали също вкараха правилото на участие, какъв брой доста пуснаха нашите групови занимания, по какъв начин всяка рекламна акция, която изкараме, рано или късно се копира или като обръщение или като стилистика.

- И въпреки всичко, какво е толкоз особеното във вашите обекти, с изключение на клубното участие?

Да стартираме от там, че всички наши обекти се обитават в здания, благосъстоятелност на холдинга ми, което е отзив за дълготрайно наличие на пазара. Това са над 30 000 квадрата застроени спортни площи, в които инвестицията е доста огромна.

Да преминем към това, че към този момент доста добре знаем какво вършим. Написали сме си домашното, както се споделя. Ако в този момент имаше някой, който да ни даде да изчетем 10 тома по какъв начин се прави всичко малко по малко, щях да си спестя толкоз доста пари, време и нерви. Сега към този момент имаме доста опит, който ни дава напълно друго самочувствие.

Всеки обект е доста въображаем, особено планиран с предопределение за състезателен клуб, със изчерпателен професионален взор над всеки подробност, без значение дали е силова, кардио, функционална зона, дали приказваме за външни или вътрешни площи, за спа центрове, басейни или в случай че щете за съблекални и паркинги. Всичко се възнамерява, пресмята и следва стандарти, които да подсигуряват комфорта и приятния престой на членовете ни.

Всеки „ Пулс” клуб носи собствен присъщ почерк откъм дизайнерски решения, само че всички до един са оборудвани и обзаведени с последна генерация материали, настилки, уреди и аксесоари, които дават отговор на най-високите стандарти в промишлеността в целия свят.

Освен това, да не забравяме, че главният движещ фактор в областта на услугите към момента си остават човешкият. Успяхме да изградим екип от треньори, както и висококвалифицирани нутриционисти, рехабилитатори и спатерапевти. Те непрекъснато покачват квалификацията си посредством образования, които им осигуряваме в лицето гурута, които водим от разнообразни точки на света, с цел да предадат своето know how.

- Доста технологии и услуги сте въвели първи на пазара, по какъв начин преценявате кое ще работи и кое не? Визионер ли сте или имате верните съветници?

Може би се интересувам доста и това ми оказва помощ да имам освен усет към вярното, забавното и евентуално печелившото, само че и да си показва тъкмо по какъв начин наподобява, с цел да може с екипа ми да го създадем. Понякога не знам какъв е пътят да се случи, само че имам в главата си крайната картина и с опитния ми екип нормално я осъществяваме сполучливо. Инвестирам непрекъснато в маркетинг, технологии и цифровизация, тъй като това е бъдещето.
За мен е доста значимо предлаганите услуги да са в крайник с времето, по опция и да го изпреварват най-малко по нашите ширини. Текущо, да вземем за пример, работим над основаването на неповторим програмен продукт, който ще направи удоволствието от прекарването в клубовете доста по-голямо.

Мениджърите на другите отдели постоянно вършат работни пътувания за да следим изкъсо най-хубавите клубове в света, с цел да черпим информация от кухнята – техните бази, нововъведения, организация, услуги, акции. Всичко ме интересува до минимален подробност, с цел да го прекарам през мозъка си, да го синхронизираме с мисленето на българския консуматор и да генерираме хитов артикул или услуга. Поради същата причина посещаваме годишно всички огромни фитнес изложби в какви ли не точки на света – Европа, Щатите, Китай и това неизбежно подсигурява да сме постоянно в час с най-актуалното.

- Колко хора сте запалили по хелтливинг културата? Какъв вид са?

Понастоящем непрекъснатите дейни клубните членове на „ Пулс” са доста, само че нашите упоритости са за доста повече. Наши целеви клиенти са мъже и дами, на възраст от 20 до 55 години, които осъзнават с наша помощ потребността от това да се грижат за себе си. Огромна част от тях идват, тъй като желаят да подобрят външния тип, а от там респективно и самочувствието си, много хора, с цел да преборят здравословен проблем, още повече да изтърван парата след тежък работен ден или да се социализират с други клубни членове.

Не знам по какъв начин ще ви прозвучи, само че „ Пулс” е действителната обществена мрежа. Когато започнеш да живееш най-вече в телефона и компютъра си, присъединението към „ Пулс” ти идва като глътка пресен въздух – живи хора, доста, разнообразни, които споделят прекарване с теб, които те поздравяват, усмихват ти се, имате общи треньори, общи танци, ходите на спортни кампове дружно, на клубни празненства, на семинари, на дегустации, на проведени походи в планината, прекарвате скъпо време на живи срещи, което колкото и клиширано да звучи, технологиите ни лишават сполучливо. Нашите клубове са аналогът на кафенетата и нощните заведения, единствено че тук социализирането е някак си по-естествено, непринудено и неангажиращо.

Може би е редно да кажа, че нашите клубове не таргетират единствено професионални спортисти, защото те, познавайки грижата за себе си като метод на живот, рано или късно избират най-хубавото от предлаганото на пазара и стават клубни членове.

Насочени сме освен към хората, които знаят какво е фитнес, само че и към тези, които нямат опция да се движат изключително, тъй като са прекомерно заети с работа, семейство и всевъзможен жанр задължения. Ние им демонстрираме, че могат освен да наподобяват, само че и да се усещат в пъти по-добре, в случай че посветят час от времето си няколко пъти седмично на себе си. Това са елементарните хора, които работят в корпоративна среда или за себе си и са задоволително интелигентни, с цел да осъзнаят, че като се грижат затялото си, то ще им се отблагодари. Ще се усещат доста по-добре.

- Имате маркетингов метод, който може да се дефинира по-скоро като нападателен. Това ли е печелившата тактика за привличане на клиенти?

Често сме смели и провокативни в акциите си, използваме огромна плътност и това в действителност, ни докара досега, в който българинът стартира да осъзнава, че фитнесът е за всеки. За страдание в София спортуват едвам 5-7% от целия град. Но съм сигурен, че с наша помощ този % ще се усилва.

- Мислите ли да стартирате франчайз?

Имаме не едно и две запитвания за франчайз, само че с цел да осъществяваме подобен, би трябвало доста обширно да сме ревизирали опциите и настройките на франчайзополучателите да се придържат 100% към нашата политика. В мощно развитите страни, веригите, които си заслужава да разясняваме, работят в 90% от случаите на този принцип, тъй че това е един от идващите и ходове за агресия.

Засега сме се съсредоточили към цялостно покритие на София, излизане в още няколко огромни града и в няколко точки на Балканите. Обектите ни се откриват един по един, поетапно. В рамките на идващия месец ще открием първия „ Пулс” клуб в мол – в Ring Mall, няколко месеца по-късно ще открием величествен обект в Младост до Бизнес Парк.



В план на реализация са и още два клуба, за които ще си запазя правото да ви опиша малко понатам.

- За край – типично по български, да приключим с нещо малко отрицателно. Какво спъва сходен бизнес като вашия. И, несъмнено, какво си пожелавате да се промени?

Много неща го спъват, като всеки бизнес. Няма да задълбаваме в тази посока, само че се надявам да ме разберете вярно, какво ви споделям с това, какво си поисквам да се промени – желае ми се политиците към този момент да прозрат, че физическото здраве на популацията директно касае просперитета на страната и да стартират да вършат действия в посока да обезпечат опция на всеки човек да се грижи за себе си.
А хората, от своя страна, да си отворят очите за това, че в този живот имат това едничко тяло и този разум и в случай че те не си обръщат внимание, различен не може да го направи вместо тях.
Стресът е бичът на нашето потомство, а „ Пулс” е антистрес хапчето, от което всеки един от нас има потребност.

https://www.youtube.com/embed/5FhZ5MhLBvY

Pulse Fitness & Spa е основан през 2012 година За 7 години „ Pulse” построява 10 клуба на обща повърхност от 32,000 кв. м. в София, Пловдив, Свети Влас и Банско. Към края на 2018 година за клиентите на фитнес "Pulse " се грижат над 120 сертифицирани инструктори и треньори. Pulse Fitness & Spa е първата фитнес верига в България, издигната напълно на правилото на клубното участие. Клубното участие дава цялостен и сложен достъп до всички услуги – профилираните кардио, силови и спа зони, груповите занимания и тренировките с персонален инструктор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР