- Г-жо Жулева, мотото на тазгодишния конкурс за наградите Effie

...
- Г-жо Жулева, мотото на тазгодишния конкурс за наградите Effie
Коментари Харесай

"Effie България" не е просто награда, а подкрепа за развитие

- Г-жо Жулева, мотото на тазгодишния конкурс за премиите „ Effie България “ e: " Успешните акции се познават от пръв взор ". Какво желае да ни каже то?

- Ако една акция е сполучлива, по някакъв органически метод тя сграбчва вниманието ти, допира страстите. Мисля, че едно такова мото свързва сносно творчеството на една акция и резултатите от нея. Наградите, които се провеждат от Българската асоциация на информационните организации (БАКА), са знак на сполучливата маркетингова връзка и концентрират вниманието върху най-ефективните и работещи хрумвания. През 2019 година събитието се осъществя взаимно със Saatchi & Saatchi Sofia, част от информационна група " Publicis Groupe България ".

- Кои са категориите, в които участниците могат да подават своите оферти?

- Агенции и рекламодатели могат да подават поръчки за присъединяване с планове в 5 категории: „ Стоки “, „ Услуги “, „ Промоции “, „ Корпоративни връзки “ и последната - „ Социална, медийна, политическа “. Първият период за подаване на поръчки и материали е 7 октомври, вторият – 14 октомври, и последният е 22 октомври.

- Коя от петте категории очаквате да е най-оспорвана?

- Традиционно финансовият бранш и телекомите са измежду най-активните участници. Конкуренцията в тези браншове е огромна и това кара рекламните организации да търсят все по-добри и нови решения. Всичко там наложително се замерва преди и след акцията, което прави участията доста насочени към резултатите. Нямаме още поръчките, с цел да го кажа сигурно, само че от тях сигурно чакам забавни неща.

- Какво ще е най-важното нещо за вас при оценката на кандидатурите?

- За мен водещото ще е тактиката и връзката сред това, от което хората имат потребност, и по какъв метод акцията, услугата или продуктът взема решение някакъв техен проблем. Ефективността се мери точно с това до каква степен състезаващата се организация е задоволила потребностите на някакви хора, консуматори, клиенти.

- Защо за информационните организации е потребно да вземат участие в „ Effie България “?

- Много потребно е по няколко аргументи. Това е метод да споделяш хрумвания, да се учиш от другите, да се развиваш, да продължаваш да мислиш все по-стратегически. Радвам се, че от година на година ползата към състезанието става все по-голям, а равнището се качва. Ползата е както за организациите, по този начин и за рекламодателите.

- Имате ли наблюдения дали отличена организация по-късно извлича изгоди от триумфа си?

- Убедена съм, че всички отличени организации за успеваемост имат огромна изгода от това. Аз самата съм била в тази позиция. Когато отидеш след това при клиент и той те попита: " Как мога да съм сигурен, че това, което оферирате, е положително? ", един от методите е, в случай че към този момент сме потвърдено ефикасни. Според мен триумф в „ Effie България “ подвига самочувствието, разрешава да си по-убедителен, даже и с по-малко думи, че концепциите ти работят.

- Има ли образци, в които българска рекламна организация печели клиенти в чужбина и работи на открито?

- Разбира се, има доста такива образци. От години имаме много добра известност, изключително като креативност.

- Може ли да се каже, че след 11 година наличие в България „ Effie България “ са се трансформирали в синоним за важен конкурс?

- Със сигурност. Също по този начин може да се каже, че „ Effie България “ постановат критерии и да не оставят сектора да стои на едно равнище. Ежегодно премиите постановат нови стандарти, след което е значимо всички ангажирани в процеса да се преценяват с тях, да наблюдават новостите, да ги ползват и така нататък Знам, че от няколко години състезанието провежда специфични работилници, в които споделя международен опит, предизвиква организациите да вземат участие и да се развиват. Правят всичко допустимо, с цел да повдигат равнището.

- Според вас кой се развива по-бързо - бизнесът в България или рекламните организации, които го обслужват?

- Според мен стремежът е организациите да дават най-хубавото от себе си, с цел да бъдат положителни сътрудници, като това е двустранен развой. За да бъде сполучлива една акция или бизнес, в лицето на организацията би трябвало да се търси сътрудник, който да помогне на бизнеса да бъде сполучлив, а не да е просто подизпълнител, който харчи някакъв бюджет. За страдание, към момента има образци и за второто. Такива няма да има обаче в състезанието „ Effie България “. За да има успеваемост, явно и от двете страни е имало идентични цели и споделен интерес. От всичко това печелим ние, потребителите.

- Занимавате се с дизайн на услуги. Какво значи това?
- Дизайнът на услуги и бизнес развиването през дизайн е нов стадий от развиването на връзките. Това, което ние вършим, е маркетингът и връзки да бъдат интегрирани още при основаването на услугите и продуктите. Партнирам си с действителния бизнес, практикувам нововъведения, със стартъпи. Границата сред услугата или продукта и неговата връзка е извънредно слята и по този начин се развива светът. Увеличава се броят на организациите за сървис дизайн, каквито в България към момента няма доста. Като всяко ново нещо то има потребност от време, с цел да се развие. Преди 5 година, когато започнах да се занимавам с дизайн на услуги и дизайн мислене, всички ме гледаха необичайно. Сега хора от разнообразни бизнеси към този момент сами ме питат по какъв начин мога да им оказа помощ. Разбира се, в България постоянно е имало по-напредничаво мислещи компании, които от дълго време се възползват от новите способи за правене на бизнес. Те към този момент гледат от позиция на потребителя, даже не го назовават " консуматор ", а приказват за " хора ". Създават своите услуги взаимно с тях посредством връзки, не им ги постановат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР