Г-7 и Австралия се споразумели за таван на цените от

...
Г-7 и Австралия се споразумели за таван на цените от
Коментари Харесай

Г-7 с таван на руския петрол

Г-7 и Австралия се споразумели за таван на цените от 60 $ за барел на съветския недопечен нефт, оповестява Ройтерс.

Членовете на Европейския съюз преодоляха съпротивата на Полша и реализираха политическо съглашение, проправяйки пътя за публично утвърждение през уикенда.

Тавана на цената ще влезе в действие от 5 декември.

От Г-7 обявиха, че чакат всяко преразглеждане на цената да включва форма на заместничество, с цел да се разрешат съвместими транзакции, подписани преди смяната. В изказването си те показаха, че е допустимо да се обмислят спомагателни дейности, които да подсигуряват успеваемостта на тавана на цената.

Таванът на цените има за цел да понижи приходите на Русия от продажба на нефт, като в същото време предотврати скока на международните цени на петрола, откакто ембаргото на Европейски Съюз върху съветския недопечен нефт влезе в действие на 5 декември.

Варшава се опълчи на предлагането, защото проучваше механизъм за промяна, с цел да поддържа тавана под пазарната цена. Полският дипломат в Европейски Съюз Анджей Садос съобщи, че Полша е подкрепила съглашението с Европейски Съюз, което включва механизъм за поддържане на тавана на цените на петрола минимум 5% под пазарния курс.

По думите на Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, таванът на цените доста ще понижи приходите на Русия.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР