Фюри знае, че съм по-добрият и ще го победя -

...
Фюри знае, че съм по-добрият и ще го победя -
Коментари Харесай

Кобрата: Преди 10 дни прекратих договора си със “Зауерланд”

Фюри знае, че съм по-добрият и ще го победя

- Г-н Пулев, готвите ли се интензивно за мача с Хюи Фюри? Как протича всекидневието ви?

- В момента съм на Белмекен. Смятам, че тук е една от най-хубавите бази. В планината е друго и въздухът на съвсем 2000 м надморска височина оказва значимо въздействие на кондиционната подготовка в бокса. Тренирам два пъти дневно по час и половина. Смятам, че ще бъда изцяло подготвен за мача на 27 октомври.

- Как ще отговорите на заканите на Фюри, който споделя, че ще си тръгне от София като победител след нокаут в негова изгода?

- Няма по какъв начин да стане, тъй като ще претърпи проваляне. И той самият знае, че аз съм по-добрият. Колкото и да се надъхва и да се напомпва, ще го победя. Естествено, всичко е въпрос на подготовка. Не мога да разгадавам единствено на това, че съм по-талантлив. Той е на 23 години и сигурно е доста стимулиран, само че единствено това няма да му свърши работа.

- Питър Фюри, татко и треньор на вашия конкурент, ви дефинира като “труден, твърд, непрекъснат и доста толерантен противник, измежду най-хубавите боксьори на планетата”. Вие какво мислите за сина му?

- Добър е, бърз е, млад е. Както към този момент споделих - доста е стимулиран. Дано не се пренавие и това да му изиграе неприятна смешка, тъй като не ми се желае да бъде бърз мач. Със сигурност обаче няма да е и елементарен. За мен е значим крайният резултат. Навярно ще излезе самохвално, само че считам, че съм по-умелият боксьор, по-техничен съм и съм също по този начин бърз като него.

Съгласен съм, че съм толерантен, което за професионалния бокс е извънредно значимо. Да си прибързан и раздразним на кръга, значи да си променлив и постоянно рисков състезател. А рискът в бокса доста постоянно може да докара до неочакван и нежелателен край.

- Ето че Фюри въпреки всичко дръзна да се бие с вас в София. Това сигурно ще ви зареди с спомагателни сили.

- Разбира се. Направих нужното мачът да се състои у нас. Двама доста съществени съперници като Дилиън Уайт и Джарел Милър отхвърлиха да дойдат тук, до момента в който той се престраши, за което го почитам. Заслужава почит.

- Уплашиха ли се Уайт и Милър?

- Те доста говореха по какъв начин ще ме бият, само че - да, наподобява, се уплашиха, тъй като знаят, че ще изгубят от мен. Така както и че залата ще е 95% цялостна с български фенове и това ще е спомагателна мотивация за мен. Вкъщи всичко е на твоя страна.


- Влияе ли ви душевен, че този дуел е елиминаторен и ще дефинира кандидата за международната купа на IBF?

- Абстрахирам се от това. Сега за мен е значим идният мач. И това да надвия съперника. Гледам да съм фокусиран върху успеха. Разбира се, не мога да пренебрегвам обстоятелството, че от тази среща зависи кой ще е кандидата за международната купа, което я прави още по-ценна и забавна в международен мащаб.

Това пък стимулира още повече Фюри. В реалност на него това му е шансът да се потвърди, какъвто той нямаше да има, в случай че не се бяха развили по този начин нещата. Затова считам, че ще бъде яростен мач и изходът не може да се предвижда.

- Според немски медии треньорът ви Ули Вегнер е разкрил, че двамата ще подновите договорите си със “Зауерланд” и ще останете с тях до 2020 година. Вярно ли е това?

- Не е тъкмо по този начин. За първи път ще оповестя тази вест пред вас, само че преди 10 дни аз прекратих контракта си със “Зауерланд” предварително, поради което им платихме 150 хиляди $. Ние ще останем в положителни връзки и ще работим взаимно, само че нещата не вървят. Гоним разнообразни ползи и имаме друга идеология. Нито те са неприятни, нито аз съм неприятен. Смятам, че всеки би трябвало да следва своите цели по своя си метод, което е по-добре за всички страни. И аз си платих за това.

- Вие сте казвали, че за вас не всичко е пари.

- Най-важно е човек да се усеща добре, да отстоява правилата си, да пази достолепието си и да бъде това, което е. Да, за мен парите са значими, те движат света, само че никога не са всичко. Не би трябвало да оставяме на алчността да ни води Много хора, наподобява, мислят, че ще живеят по 3000-4000 години, само че какъв брой преди нас са ламтели и са мислели същото, а към този момент ги няма.

Не би трябвало да се не помни, че всички сме краткотрайно тук. Преди време прочетох, че Ванга е споделила нещо, до което и аз доближих като извод още преди този момент, а то е, че човек не би трябвало да желае доста, с цел да може да заплати цената. Един ще открадне, ще постъпва долно, ще натрупва милиони и милиарди, ще преуспява мигновено, само че има някой, който гледа и най-после всичко си идва на мястото. Всеки минава на касата и си заплаща задълженията.

Баща ми ни е учил да бъдем почтени, честни и да оказваме помощ на който можем. Не споделям, че би трябвало да съм за образец, споделям просто какво ме води в живота.

- Съжалявали ли сте най-малко един път след несъстоялия се мач с Антъни Джошуа, че не излязохте на кръга макар травмата?

- Замислял съм се. Питал съм се: " Дали не сбърках? " Но като си спомня по какъв начин бях контузен и невъзможността да съм във форма 100%, тъй като бях на по-малко от 50%, си споделям, че въобще няма защо да скърбя. Неведнъж съм имал съществени контузии в живота си и от дълго време съм си направил изводите, че стават такива неща и е безсмислено да си ги слагаш на сърцето. Просто би трябвало да вземеш най-хубавото решение към дадения миг. Оттам нататък още веднъж да атакуваш. Не съм от трагичните видове, които хленчат. Не се вайкам в никакъв случай.


- Извън кръга податлив ли сте да поемате опасности, или предпочитате рационалните ходове?

- Не мога да кажа. Опитвам се да намеря златния баланс. Реагирам съгласно обстановката. Много пъти си мисля, че прекомерно доста премислям и проучвам всичко, като работя постоянно стратегически в живота си.

Наскоро разбрах, че някои хора пък са ме определили като раздразним, което за мен беше изненада. Изглежда, имам и това в характера си, което ме радва.

- Брат ви Тервел няма загуба на професионалния кръг досега. Давате ли му скъпи препоръки?

- Държа на максимата: “Непожелано положително носи единствено зло.” Когато някой не желае да му се дават препоръки, няма по какъв начин и няма потребност от такива. Но когато брат ми пристигна и ме попита какво мисля за това или това, тогава постоянно му давам мнението си. И той се вслушва. Обратното също важи. Нищо че той е по-малък от мен. Много пъти и аз съм се вслушвал в него Смятам, че двама души мислят по-добре от един. Все отново ние на първо място сме хора и в случай че някой си мисли, че знае всичко, е най-големият простак на планетата.

- Смятате ли, че Тервел може да ви надмине в триумфите на кръга?

- Защо да не го направи?! Зависи от него. Тук не е въпрос на състезание сред двама ни, а на това кой какъв брой може, какво може, какво желае и... дали има шанс. Защото в спорта постоянно би трябвало и дребна доза шанс.

- И двамата сте се потвърдили като твърди бойци. Как станахте такива?

- Ние сме един отдалечен план на нашия татко Венко Пулев. Още преди да се родим, той доста е желал да има синове, които да направи боксьори. Мечтал е да има момчета през целия си живот и преди да има нашите сестри. Дори след нашето раждане е желал да има още един наследник, само че майка ми към този момент не е поискала. Той е бил влюбен в бокса. И в действителност това е една доста забавна история, която потвърждава, че когато човек желае нещо доста мощно, то няма по какъв начин да не се случи. И цялата галактика ще му спомага, с цел да стане.

- Бихте ли се радвали, в случай че можеше и сега татко ви да е до вас?

- Разбира се. Той обаче е в нас. Ние помним всички негови препоръки в елементи и детайлности. Начинът му на мислене е останал в нас, персоналният му образец. И в Библията написа: “Доброто дърво ражда положителни плодове.” Затова и доста пъти споделям, че в случай че някой родител не е удовлетворен от детето си, значително за това е отговорен самият той.

- С какво ви завоюва като дипломат акцията “Да почистим България заедно”?

- С това, че е неповторима и има смисъл. Да почистим България за един ден е минимумът. За мен е доста значимо освен да почистим България, а да я пазим чиста. Не може за един ден да бъдем за образец, а след това да цапаме цяла година. Иска ми се българинът да има културата да не прави нечистотия и да научи и децата си на същото. Познавам доста хора, мои другари, умни и възпитани, които все пак нямат нужната просвета. Това опира и до разсъдък. Трябва да са покаже на всички. Да се извика: “Пазете тази България, пазете природата чиста”. Вярвам, че това ще стане след време. Затова застанах зад тази акция.

- Държите ли да бъдете добър образец за всички?

- Не мога да бъда и да желая. За страдание. За мен е по-важно нещата да се трансформират към по-добро. В случая аз не съм толкоз значим. Опитвам се да бъде деятелен, обществен и виновен. На първо време би трябвало да се доближи да осъзнаване, че нещата не се случват по най-хубавия метод у нас. Естествено, върви се към възстановяване. Но би трябвало да е по-бързо. У нас хората не живеят добре, а сме на райско кътче и би трябвало да се грижим за него. Не може да сме просто наблюдаващи, а би трябвало да сме будни и дейни индивиди, които реагират. Иска ми се да сме по-непримирими.

- Вие сте общоизвестен патриот, само че какво мислите за опита за слагане на връх на “Гинес” за най-голямо българско хоро на Рилските езера? Изражда ли се национализмът в някаква показност и непотребна проява?

- Далече сме от прекаляването. Смятам, че би трябвало да има повече демонстрации на шовинизъм. По този метод българинът ще заобича България и себе си, тъй като ние харесваме всички други, ние сме чуждопоклоници. Обичаме всичко вносно, а ненавиждаме нашето. Всичко наше е неприятно. Тоест, ние се ненавиждаме сами.

От нас зависи да живеем по-добре Първо би трябвало да стартираме да се обичаме. Да се влюбим в себе си и тъкмо тогава ще си обърнем внимание.

Няма по какъв начин човек да преуспее, когато не се харесва и е обезверен. Трябва да има вяра в себе си и рано или късно ще бъде благополучен. Такива са законите на вселената. Патриотизмът въобще не ни е допълнително, дори е малко, а той ще ни измъкне от калта, в която сме затънали. В Съединени американски щати техният народен байрак е на всяка улица, а на всяко държавно институция има по няколко. А у нас - там, където би трябвало да има, виси по едно мръсно и кално знаме, на което си проличава, че никой не му обръща внимание.

- Как и къде предпочитате да почивате? Действително ли с половинката ви Андрея си отдъхнахте за седмица в Барселона в къщата на Меси това лято?

- Бях в цяла Испания. Преди това бях на лагер в Майорка с треньора ми. После с Андрея бяхме в Барселона. Не знам на кой е била тъкмо къщата. Такива детайлности не ме интересуват. Обичам България и бих желал да почивам повече у нас, само че за жалост към момента страната ни не демонстрира нужното равнище, с цел да може човек да се наслаждения на една неповторима отмора. Нито обслужването дава отговор на упованията, нито цените на това, което се предлага. Единици са местата, които си заслужават. За мен отношението е значимо и откакто даже за мен не е на задоволително равнище, какво остава за другите хора.


- Какво желаете да ви се случи оттук насетне?

- За страдание в фамилен проект към момента не съм добър образец, като говорихме за образците. За благополучие имам време и считам, че съм в супер възраст. Доста улегнал съм и съм подготвен. Тепърва ще ми предстоят тези значими стъпки в живота. И това желая да ми се случи.

Също по този начин нееднократно съм казвал, че желая да донеса международната купа на България и това да остане в историята.

Естествено, също по този начин желая всички мои близки да са добре и да са щастливи. И искам да видя България една прелестна и неповторима страна с щастливи и усмихнати хора. Ако зависи от мен, по този начин ще бъде.

168chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР